Érintőképernyős autóhifi szórakoztatórendszerek a Sonytól

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 16. 08:30

A Sony két új multimedia AV receiverrel jelentkezik: az Xplod XAV-70BT és XAV-60 modellekkel, valamint egy vadonatúj digitális médialejátszóval, a DSX-S100-zal, amely innovatív autós szórakoztatórendszerként kerül forgalomba tavasszal.

XAV-70BT és XAV-60

A 2-DIN AV fejegységű XAV-70BT és XAV-60 7” valamint 6,1” méretű, széles formátumú WVGA érintőképernyője a vizuális szórakoztatásra illetve a felhasználói élményre fókuszál. A különösen fényes WVGA nagyfelbontású, 800 x 480 pixeles képeket nyújt, amely az ötszöröse a hagyományos QVGA AV kijelzőkének. Mindkét modell rendelkezik CD/DVD/VCD lejátszóval, amely támogatja a MP3/AAC/WMA audioformátumokat, a DivX/MPEG-1/MPEG-2/MPEG-4 (Simple Profile) videó fájlokat illetve a JPEG típusú képeket is. USB csatlakozójukkal szinte az összes digitális zenei lejátszóval összekapcsolhatóvá válik a készülék, mint pl. az iPod, iPhone, Walkman vagy más USB-s készülék (pendrive). A lejátszófelületen az album borítója, a szám címe, az előadó neve jelenik meg, a kijelző megérintésével virtuális gombok jelennek meg, mint pl. a skip, shuffle, pause, stb. A számok illetve albumok között is igen egyszerű a váltás: a kijelzőn pusztán jobbra, balra fel vagy lefelé kell végighúzni ujjunkat. Ha nincs határozott elképzelése, pontosan milyen zenét is szeretne hallgatni. A “ZAP” gomb megnyomásával a készülék a különböző számokból ad ízelítőt, így jóval könnyebb rábukkanni az éppen kívánt dalra. A hangulatnak megfelelő zenei lista összeállítását a “SensMe channels” vagy “SensMe mood”-ra bízhatja. Az XAV-70BT illetve XAV-60 készülékek esetében összesen 21-féle SensMe csatorna áll rendelkezésre, a SensMe mood interfész különleges, a vizualitásra épülő koordinátarendszer által mutatja be, a számok hol is helyezkednek el a hangulat, típus, stílus és időszakok szerinti bontásban egymáshoz képest.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59