Nem csökkenő árbevételt, milliárdos üzemi eredményt tervez a Synergon

Kovács Attila, 2010. február 23. 14:21

A Synergon február 23-án tartott budapesti sajtótájékoztatóján Lazarovits Márk vezérigazgató elmondta: a Csoport 2009-ben 17 717 millió forint árbevétel mellett 523 millió forint üzemi eredményt ért el. A kedvezőtlen üzleti környezet ellenére a Társaság előrelépést tett a fedezettartalom és az eredmény növelésének irányába.

A 35%-os fedezettartalom és az 5%-os EBITDA hányad éves szinten 3%-os növekedést eredményezett. Lazarovits kiemelte: „Fontos eredménynek tartom, hogy 2009-ben is sikerült olyan szerződéseket kötnünk, amelyek megalapozhatják társaságunk üzleti sikereit 2010-ben. A teljesség igénye nélkül itt említeném az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság eszközszállítási tenderét, a Magyar Államkincstárral megkötött Microsoft EA illetve az Invitel IP hálózat rendszertámogatási szerződésünket. Fontos lépéseket tettünk hatékony, az innovációt, az üzleti igényeket és a kiemelkedő szakmai hozzáértést egyaránt magába foglaló szervezet kiépítésének irányába."

Lazarovits beszámolójából a következő, további fontosabb információk láttak napvilágot a 2009. évi eredményekről, illetve az idei célkitűzésekről, tervekről.
1. a 2009. évi árbevételi és üzemi eredményre vonatkozó tervet a pozitív pénzügyi számadatok ellenére elsősorban azért nem tudták elérni, mert a korábbiaknál kisebb projekt jellegű megoldásokhoz folyamatos átszervezés, átalakulás ment és megy végbe a cégnél;
2. az idei évre kialakított új fókuszterületeknek (közlekedés, környezet, energetika, e-justice, védelem/defence) az idei árbevételi tervre számított százalékos részesedését még nem tervezték meg;
3. a múlt évben a kereskedelem a Synergon Informatika Nyrt-ből a Synergon Rendszerintegrátor Kft-be (SRI) került, a kereskedelmi igazgatói poszt megszűnt, a kereskedelem stratégiai és operatív irányítását a továbbiakban az SRI ügyvezetői látják el;
4. 2010 legfontosabb feladata a hosszú távú szerződésállomány növelése, egyedi megoldások fejlesztése, szervezeti stabilitás és hatékonyság megteremtése; koncentrálás a nagyvállalati és központi közigazgatásban található ügyfeleikre;
5. a 2009. tervezettnél jóval alacsonyabb teljesítménye ellenére a múlt évet 35 százalékos fedezethányaddal zárta csoport; a nettó cah-flow több mint 500%-kal nőtt 2008-hoz képest;
6. egyes 2010-es fókuszterületeken a következő fő hangsúlyokkal számolnak: közlekedési informatika -- utastájékoztatás; e-justice - kompetencia-építés a bíróságokon; DLP - információ-szivárgás elleni védelem; alkalmazás-üzemeltetés - outsourcing (két éven belül ehhez kiépített infrastruktúra).

Vida Szabolcs, a Synergon Rendszerintegrátor Kft.ügyvezetőjének főbb megjegyzései: a 180 fő a teljes árbevétel több mint 90 százalékát termeli meg; a fő szakmai partnerek: Cisco, Microsoft, SAP, Sun; központi kereskedelem-fejlesztési igazgatóságon keresztül szeretnének értékesíteni; idén létrehoznak egy üzletfejlesztési igazgatóságot.

A Synergon Retail System Kft.(SRS) beszámolójából néhány fontosabb információ: a múlt évi árbevétel 747 millió, az üzemi eredmény 38,5 millió forint volt; az idei tervek között szerepel Microsoft alapú kiskereskedelmi rendszer, valamint egy töltőállomás elszámolási rendszer, továbbá jegyeladási és menedzsment rendszer, EDI szolgáltatás (elektronikus számlázás a kiskereskedelemben), szerviztámogatás (országos szervizhálózattal), adóügyi engedélyezési projektek.

 A csehországi Synergon leányvállalat, az Infinity néhány jellegzetes adata: 125 alkalmazott, 4 telephely Csehországban; fő szakmai partnerek: HP, Microsoft, Cisco; 2009-ben 26 százalékkal csökkent árbevétel, 63 százalékkal nőtt a profit 2008-hoz képest; idei tervek között találni a hosszú távú partnerségek kialakítását, erős árkontrolt, a vertikális üzleti funkcionalitás növelését.  
 

Kulcsszavak: +céginfo Synergon

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01