A Twitter alapján megjósolható a termékek várható sikere

Milkovits Gábor, 2010. április 10. 11:32

A Hewlett-Packard kutatóinak sikerült a Twitter adatforgalom elemzéséből szinte hajszálpontosan megjósolniuk, hogy egyes hollywoodi filmek mekkora sikerre számíthatnak majd a kasszáknál.

A HP mérnökei hangsúlyozták, hogy természetesen a személyes adatokba történő betekintés nélkül, speciális szoftvereszközökkel vizsgálták az egyes filmekkel kapcsolatos mikroblog-bejegyzéseket. A kutatók 25 mozifilmet vizsgáltak, többek között az Avatar-t is. „A tébolyultak” (The Crazies) című zombis produkció például jóslatuk szerint 16,8 millió dollárt hozott volna az első hétvégén, a valós adat pedig végül 16,06 millió lett, míg a „Kedves John!” (Dear John) romantikus vígjáték a prognosztizált 30,71 millió dollárhoz rendkívül közeli, 30,46 milliós jegybevételt eredményezett.

Dr. Bernardo Huberman, a HP projektvezetője a BBC-nek elmondta, hogy a rendszer pontosabbnak bizonyult a legtöbb hivatásos elemzőnél és közvélemény-kutatónál is. Huberman szerint a Twitter-elemző megoldás a jövőben alkalmas lehet más jellegű termékek, például elektronikai eszközök sikerének megjósolására is, de ugyanígy rendkívül hasznosnak bizonyulhat a politikai választások várható kimenetelének előzetes felmérésénél.
 

Kulcsszavak: Twitter web2 HPQ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59