Az abszolút humán interfész: saját magunk

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 18. 19:44

Egy fejlesztés alatt álló, ám már működőképes rendszerben úgy használhatjuk saját kezünket billentyűzetként, hogy nem kell chipet a bőrünk alá ültetni, vagy speciális fóliával bevonni a kezünk.

A Skniput nevet viselő rendszer azon alapul, hogy bár ez legtöbbünknek nem tűnik fel, de valójában az ízületek és a puha szövetek meglehetősen változatos formába rendeződése miatt a kéz kisebb ütésre számos helyen teljesen eltérő hangot ad. Ezeket az akusztikai különbségeket ismeri fel és elemzi az új rendszer, mely ma még kísérleti fázisban van, de idővel a hétköznapok részévé válhat.

A saját testünk érintésének hangját magunk is vezetjük, ezt érzékeli a most még kissé bumfordi karszalag, melyet a könyök fölött helyeznek el. A jelek elemzés után szinte bármilyen kóddal elláthatóak, ugyanúgy kioszthatóak, mint egy billentyűzet kalibrálása esetén. A praktikusan mindig kéznél levő felület használatának határai ma még teljesen fel sem mérhetőek. Az egyszerű tetrisz játéktól a hordozható médialejátszó kézre eső vezérlésén át bonyolultabb feladatokig számos felhasználási mód elképzelhető.Amennyiben sikerül a megoldást tökéletesíteni és jelentősen lecsökkenteni méretét, néhány éven belül a ma még alacsony költségvetésű sci-fi filmeket idéző megoldás könnyen elterjedhet és a mindennapi élet részévé válhat.

Kulcsszavak: tudomány

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52