A Cisco eredménye jobb a vártnál

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 14. 10:00

A Cisco az elemzői várakozásokat felülmúló eredményekkel zárta üzleti évének áprilissal véget ért harmadik negyedévét.

Az amerikai informatikai óriáscég adózott nyeresége 2,2 milliárdra nőtt az egy évvel korábbi 1,3 milliárdról. Egyszeri tételek nélkül, részvényenként 42 cent a nyereség, 3 centtel meghaladva az elemzői várakozásokat. A Cisco bevétele 27 százalékkal
10,4 milliárd dollárra nőtt, míg a Reuters elemzői felmérése alapján 10,2 milliárd volt várható.

A hálózati berendezések piacán világelső társaság teljesítménye a konjunktúra várható alakulásának fontos mutatója, mert a vállalkozások a fellendülés beindulásakor gyakran fognak informatikai fejlesztésekbe, válság idején pedig jellemzően ezen a területen spórolnak először. A Cisco jelentését a piac megkülönböztetett figyelemmel kezeli azért is, mert a kaliforniai központú cég az első nagy szereplő a technológiai szektorból, amely az áprilisi folyamatokról is beszámol.

A javuló eredmények ellenére a társaság vezetése óvatosságra int; "a konjunktúra még igen törékeny, és sok a bizonytalanság, ezért érdemes volna bevárni még néhány makrogazdasági adatot, mielőtt eluralkodik a hurráoptimizmus" - hangsúlyozta csütörtöki
tájékoztatóján John Chambers vezérigazgató.

A Cisco nem csupán a kilábalás megindulásából profitált, hanem a piaci részesedését is növelni tudta, és arra számít, hogy az üzleti év utolsó negyedévében a bevétel 25-28 százalék körüli mértékben növekedik. Wall Street-i elemzők kevésbé derűlátók, 10,68 milliárd dolláros bevételt valószínűsítenek a május-júliusi időszakra.

A Cisco szektortársa, az IBM is bizakodással tekint a jövőbe; a világ legnagyobb informatikai szolgáltatója szerdán bejelentette, hogy öt éven belül a jelenleginek több mint a duplájára növeli nyereségét, és 20 milliárd dollár értékben hajt végre
felvásárlásokat és beruházásokat.

Kulcsszavak: +mérleg Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az eMAG és a Rejoy elindítja az Easy Buyback programot

Mivel a legnépszerűbb mobiltelefonok átlagára az elmúlt négy évben megduplázódott, az eMAG a Rejoy.hu-val közösen kialakított, teljes mértékben online igénybe vehető Easy BuyBack programon keresztül az eMAG vásárlói régi telefonjuk eladásából származó extra pénzt is beforgathatják új okostelefonjuk megvásárlásába. 

2024. június 14. 17:43

Újra bizalmat kapott a DIMSZ elnöksége

A DIMSZ – az Adatvezérelt Marketing Szövetség – éves közgyűlésén a tagok elfogadták a szervezet beszámolóit és megerősítették a hét elnökségi tag mandátumát.

2024. június 14. 15:59

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

Mesterséges intelligencia a pénzügyeinkben: 2024-ben fordulópont következhet

Az idei év fordulópont lehet a generatív mesterséges intelligencia hatását tekintve pénzügyeinkre. A Deloitte szakértői szerint míg korábban az ismerkedés és kísérletezés fázisa volt jellemző, a befektetések mára elérték érettségi szakaszukat, és konkrét, a cégek és ügyfelek számára elérhető alkalmazásokká váltak. Idén ez a hatás tovább gyűrűzik, és a trend felível.

2024. június 14. 09:55

Közel 100 magyar KKV számára nyílt meg az út, hogy bekapcsolódjon az egészségügyi innováció nemzetközi vérkeringésébe

Több mint 90 magyar kis- és középvállalkozás kapott lehetőséget arra az elmúlt fél évben, hogy nemzetközi színpadon mutassa be egészségügyi innovációit, és megnyíljon előtte az út, hogy európai partnereket találjon projektjei validálásához és piacra viteléhez. Az EIT Health és a iLex innovációs versenyén, amelyben stratégiai partnerként részt vett a budapesti vállalkozások innovációit és nemzetközi piacralépését támogató BKIK is számos kiemelkedő projekt közül hat kategóriában 9 újítást ismert el első hellyel a nemzetközi zsűri a stroke utáni rehabilitációt segítő okos tolltól a tűmentes gyógyszerelést lehetővé tevő fejlesztésig.

2024. június 13. 18:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30