A Cisco eredménye jobb a vártnál

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 14. 10:00

A Cisco az elemzői várakozásokat felülmúló eredményekkel zárta üzleti évének áprilissal véget ért harmadik negyedévét.

Az amerikai informatikai óriáscég adózott nyeresége 2,2 milliárdra nőtt az egy évvel korábbi 1,3 milliárdról. Egyszeri tételek nélkül, részvényenként 42 cent a nyereség, 3 centtel meghaladva az elemzői várakozásokat. A Cisco bevétele 27 százalékkal
10,4 milliárd dollárra nőtt, míg a Reuters elemzői felmérése alapján 10,2 milliárd volt várható.

A hálózati berendezések piacán világelső társaság teljesítménye a konjunktúra várható alakulásának fontos mutatója, mert a vállalkozások a fellendülés beindulásakor gyakran fognak informatikai fejlesztésekbe, válság idején pedig jellemzően ezen a területen spórolnak először. A Cisco jelentését a piac megkülönböztetett figyelemmel kezeli azért is, mert a kaliforniai központú cég az első nagy szereplő a technológiai szektorból, amely az áprilisi folyamatokról is beszámol.

A javuló eredmények ellenére a társaság vezetése óvatosságra int; "a konjunktúra még igen törékeny, és sok a bizonytalanság, ezért érdemes volna bevárni még néhány makrogazdasági adatot, mielőtt eluralkodik a hurráoptimizmus" - hangsúlyozta csütörtöki
tájékoztatóján John Chambers vezérigazgató.

A Cisco nem csupán a kilábalás megindulásából profitált, hanem a piaci részesedését is növelni tudta, és arra számít, hogy az üzleti év utolsó negyedévében a bevétel 25-28 százalék körüli mértékben növekedik. Wall Street-i elemzők kevésbé derűlátók, 10,68 milliárd dolláros bevételt valószínűsítenek a május-júliusi időszakra.

A Cisco szektortársa, az IBM is bizakodással tekint a jövőbe; a világ legnagyobb informatikai szolgáltatója szerdán bejelentette, hogy öt éven belül a jelenleginek több mint a duplájára növeli nyereségét, és 20 milliárd dollár értékben hajt végre
felvásárlásokat és beruházásokat.

Kulcsszavak: +mérleg Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Így vásárolunk autót – az ár mellett a márka és a műszaki paraméterek számítanak leginkább

A 16-59 éves magyarok közel egyötöde tervez autóvásárlást a közeljövőben, több mint felük kétmillió forint alatti összeget szán erre – derül ki a Chery Group megbízásából készült, reprezentatív felmérésből. Bár a többség számára az ár a legfontosabb szempont, a férfiak körében ugyanennyire számít az is, hogy megbízható és ismert gyártó járműve legyen, illetve sokan kiemelték a műszaki paramétereket is.

2024. július 15. 10:12

Radikálisan javult a hatékonyság és az eredményesség a gyárakban AI megoldásokkal

Az elmúlt évek során a Zyxel Networks, a biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója világszerte átalakította a gyártóüzemeket. A kis önálló gyáraktól a több telephelyen működő hatalmas üzemekig, a bútorgyártóktól a húsfeldolgozókig ezek a gyártók most villámgyors csatlakozási lehetőséget és intuitív, központosított hálózatirányítást élveznek gyáraikban és raktáraikban, ami radikális javulást eredményez a hatékonyságban és az eredményességben.

2024. július 14. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01