Letölthető a CS5-höz az új fényképezőket támogató Camera RAW 6.1 RC

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 15. 17:42

Egyszerre jó és rossz hír, hogy elkészült az Adobe RAW konverterének közvetlenül megjelenés előtti változata. Egyrészt bővült a támogatott gépek sora, másrészt a CS4-hez már nem készül új Camera RAW változat.

Az Adobe népszerű Camera RAW formátumkonvertáló szoftverének 6.1-es verziója RC változatban. Ez még nem a végleges változat, de már alaposan tesztelt Release Candidate változat, tehát a béták utáni, közvetlenül a hivatalos kiadás előtt álló szoftver. Aki az eddig nem támogatott új gépek tulajdonosa, az már most különösebb kockázat nélkül kihasználhatja az új tulajdonságokat a 6.1-ben. Sajnos azonban a szoftver kifejezetten az új CS5 programcsomaghoz készült, ami azt jelenti, hogy a Photoshop korábbi verzióit, beleértve a CS4-et is, futtató felhasználók számára az Adobe már nem készít Camera RAW frissítést. Számukra a DNG Converter letöltése jelenthet megoldást, ami támogatja az új gépeket is. Ez azonban azt jelenti, hogy először a RAW fájlokat DNG formátumra kell konvertálni, ezután már a DNG kompatibilis Adobe szoftverek képesek lesznek megnyitni a létrehozott fájlokat.

A Camera RAW 6.1 RC által frissen támogatott gépek listája:

  • Canon EOS-550D
  • Kodak Z981
  • Leaf Aptus-II 8
  • Leaf Aptus-II 10R
  • Mamiya DM40
  • Olympus PEN E-PL1
  • Olympus E-600
  • Panasonic Lumix DMC-G2
  • Panasonic Lumix DMC-G10
  • Sony Alpha DSLR-A450
Kulcsszavak: Adobe kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50