Egyedülálló új Integrity szerverek

Kovács Attila, 2010. május 21. 10:30

Birnbauer Péter a HP Magyarország május 20-án Budapesten tartott sajtótájékoztatóján többek között bejelentette: Magyarországon is rendelhetők már a következő generációs, egységes infrastruktúrájú, üzletkritikus Integrity szerverek.

Az első szállítások a sztenderd blade szervereket illetően várhatóan még a nyár folyamán megtörténnek. Ugyancsak hamarosan megjelennek a "megnyújtott" Blade2-nek is nevezhető (egyharmaddal hosszabbak, mint egy HPc osztályú blade) újgenerációs Superdome 2 számítógépek.Ugyancsak napvilágra került, hogy a régebbi szervereket 2012-ig forgalmazza a HP, valamint újdonság, hogy a portfolió a jövőben teljesen a blade (penge) technológiára épül, illetve új a Blade Link technológia és az ún. Crossbar Fabric (egy szerverben a be/kimeneti kapacitás tetszőlegesen bővíthető). Továbbá bejelentésre került még a HP-UX v.3 operációs rendszer változat, a rack-es szerver portfolió. Birnbauer szerint a bejelentésben a következő újdonságokat kell látni: egyszerűbb, standardizált generáció, ("a rendszerekből csak azt kell megvenni, ami éppen most szükséges az alkalmazónak"), közös menedzsment, közös hálózat, közös befoglaló szekrény, közös szerverarchitektúra. Az eddigi 12 féle helyett 3 különböző  rendszerből építhető fel az illető megoldás. Az új Integrity szerverek tömegtermékként jelennek meg; az eszközök az igényekkel együtt növekedhetnek; a stabilitás azt jelenti, hogy legalább tíz évig ugyanaz a technológia és frissités. A kérdések során kiderült, a felhasználóknál meglévő régebbi szerverekre a HP várhatóan ez év második félévében ajánl frissítést.

Az új moduláris Integrity rendszerek alkotják az iparág első üzletkritikus szintű, az alkalmazásoknál akár 100%-os rendelkezésreállást biztosító konvergens infrastrukturáját. A BladeScale architektúra először teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy ugyanazon a  -- szervereket, tárolókat, hálózati elemeket is tartalmazó -- rekeszen belül, azonos komponenseket, eszközöket és folyamatokat használva telepítsék, automatizálják és menedzseljék az összes alkalmazást. Birnbauer azt is állította, hogy jelenleg a HP az egyetlen, amely egységes blade-architektúrát biztosít rendszereiben (x86-tól Superdome2-ig).

További információ: www.hp.com/go/integrity

Kulcsszavak: szerver HPQ HPQ-hu

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50