Változatlan az elektronikai hulladékok kötelező begyűjtési aránya

MTI Sajtóadatbank, 2010. december 29. 09:08

A kormány az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak visszavételére 2010-re meghatározott arányt kiterjesztette a következő évekre is - az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

A 2004-ben született kormányrendelet melléklete - két évvel ezelőtti módosításakor - külön határozta meg 2009-re, illetve 2010-re a különféle termékek hulladékainak visszavételi arányait. Ez utóbbiak a mostani rendelet szerint egyenlőre meghatározatlan ideig érvényesek.

 Például a háztartási nagygépek hulladékainak begyűjtési aránya az idén 39, a kisgépeké 20, az információs (IT) és távközlési berendezéseké 37, míg a szórakoztató elektronikai cikkeké 35 százalék volt, és ennyi marad a jövőben is. A barkácsgépeknél és a játékoknál 5 százalék az arány.

 Változatlan maradt a begyűjtendő eszközök mennyiségének kiszámítására szolgáló képlet is.
 

Kulcsszavak: környezetvédelem

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az egészségügy digitalizációja hozzájárulhat a hatékonyabb gyógyításhoz

A járvány frontvonalában lévő egészségügyben is berobbant a digitalizáció. Az olyan technológiai megoldások, mint például a digitalizált betegutak, a nyílt forráskódú szoftverek használata, vagy az online ügyintézés, továbbra is a minél gyorsabb és színvonalasabb betegellátást biztosítják. Meghatározó azonban, hogy a személyes jelenlét és törődés megmaradjon a folyamatokban, hiszen az ügyfélélmény itt a gyógyulást befolyásolja. 

2021. július 30. 14:44

Akár egy fésűhöz is használati útmutatót kell mellékelni júliustól

Új piacfelügyeleti rendelkezések hoztak szigorítást júliustól a kereskedelemben. Több mint egy év állt a vállalkozások rendelkezésére, hogy felkészüljenek az új szabályoknak való megfelelésre, azonban továbbra is felmerülnek olyan kérdések, amelyek bizonytalan helyzeteket eredményeznek, indokolatlan adminisztratív terheket róva ezáltal a kereskedőkre és beszállítóikra egyaránt”  – fogalmaz Dávid Barbara, az AegisLegal ügyvédje. 

2021. július 29. 19:27

30 percen belüli pénzvisszatérítést vezet be az eMAG és a Mastercard

A Mastercard és az eMAG bejelentette, hogy Magyarországon elsőként az eMAG-nál vált elérhetővé a gyors visszatérítés nevű szolgáltatás, amely a több napos pénzvisszatérítési folyamatot legfeljebb 30 percre csökkenti. A lehetőséggel azok a kártyabirtokosok élhetnek, akik az adott terméket mentett kártyás fizetéssel rendelték. 

2021. július 29. 17:40

A bolygó kizsigerelése tovább folytatódik

Idén július végére értük el a Globális Túlfogyasztás Napját. Ez az a nap, amikor Földünk éves erőforrásai kimerülnek. Bár a pandémia miatt 2020-ban ez a dátum augusztus végére esett, 2021-re már nem sikerült tartósan fenntartani ezt a trendet, vagyis ismét hihetetlenül pazarló életmódot folytatunk. Épületeink a legnagyobb energiafogyasztók, a teljes hazai energiafogyasztás 32 százalékát lakóépületeink működtetése adja, ezen belül is jelentős részét az energiapazarló családi házak. 

2021. július 29. 14:30

Allianz: 9 trend a Covid–19 utáni légi közlekedésben

A Covid–19-et követő válság miatti hirtelen leállás súlyosan érintette a légi közlekedési szektort. 2020 áprilisában a világ kereskedelmi flottáinak kétharmada tétlenül a parkolt az aszfalton, miközben az utasforgalom 90 százalékkal csökkent az előző évhez képest. A légi közlekedési ágazat most lassan felépül a belföldi utazásoknak köszönhetően, egyre több repülőgép tér vissza az égboltra.

2021. július 28. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53