Wi-Fi Direc: vezeték nélküli adatátvitel Hotspot nélkül is

forrás Prim Online, 2011. január 8. 11:12

A CES kiállításon debütál a Wi-Fi Direct, amely Hotspot nélkül használható vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget és adatátvitelt kínál ezen technológiát támogató telefonokhoz.

A Hotspot nélkül használható Wi-Fi Direct csatlakozás új lehetőségeket tartogat, hiszen a mobiltelefonok ezentúl közvetlenül egymáshoz csatlakozhatnak, és egyetlen gombnyomással tartalmakat és alkalmazásokat cserélhetnek egymással.

A világ első élő mobiltelefonos (LG Optimus Black) Wi-Fi Direct tesztelése során a jelenlevők betekintést nyerhettek, hogy milyen gyors és egyszerű a Wi-Fi szabványt támogató mobiltelefonok közötti közvetlen adatcsere a hagyományos Wi-Fi Hotspot nélkül. Ezenkívül bemutatták az LG DLNA (Digital Living Network Alliance) használatát, ahogy a mobiltelefonon tárolt tartalom szaggatásmentesen jelenik meg az LG standjánál elhelyezett TV készülékek vagy számítógépek képernyőin.

A Wi-Fi Direct azoknak a fogyasztóknak is számos újdonságot kínál, akik okostelefonjukat kameraként, határidőnaplóként, játékkonzolként vagy zenelejátszóként használják. A Wi-Fi Direct kiváló csatlakoztathatóságának köszönhetően minden eddiginél jobban leegyszerűsíti a fényképek nyomtatóra küldését és az adatok telefon és számítógép közötti szinkronizálását, valamint fokozza a barátokkal játszott interaktív mobiltelefonos játékok élményét, mindezt kábelek és Wi-Fi Hotspot nélkül.
 

Kulcsszavak: adatátvitel UMTS Wi-Fi LG

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17