Digitális felhőbe száll a zenepiac

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 25. 09:12

Digitális felhőbe száll a zenepiac, miután a Sony is bővíti a Music Unlimited nevű internetalapú, letöltés nélküli zenehallgatást biztosító szolgáltatását.

A Nagy-Britanniában, Írországban és az Egyesült Államokban tavaly decembertől elérhető fizetős szolgáltatás szinte alig különbözik a jól ismert netes "rádióktól", mint amilyen a Spotify, a Pandora, vagy a Last.fm.

 A Music Unlimited oldalán a felhasználók mintegy 6 millió számból állíthatják össze azokat a válogatásokat, amelyeket számítógépeken vagy netezésre alkalmas szórakoztatóelektronikai berendezéseken hallgathatnak.

 A Sony a vasárnap kezdődött Cannes-i zenei fesztiválon, a 23. és 26. között rendezett MIDEM-en jelentette be, hogy a szolgáltatás Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban is elérhető lesz. Ezzel pedig a Sony is elismerte, hogy a felhőalapú (cloud computing), avagy az internetes szervereken, a "felhőben" tárolt zenék segíthetik termékei népszerűsítését, alternatívái lehetnek az Apple iTunes áruházának, és a letöltés nélküli tartalmak még a kalózkodás elleni küzdelmet is segíthetik.

 A kérdés az, hogy a Sonynak sikerül-e megélni egy olyan piacon, ahol már számtalan hasonló, de ingyen is elérhető szolgáltató üzemel, az Apple áruházából vásárolt tartalmak ráadásul internetkapcsolat nélkül, "offline" módban is hallgathatók. Az autóipar például potenciális felvevőpiaca lehet a hálózati zenei szolgáltatásoknak, miután a Ford bejelentette, hogy új járműveiben elérhetővé teszi a Pandora internetes rádiót.

 Szakemberek szerint a háromnapos rendezvényen a felhőalapú szolgáltatások azért kapnak kitüntetett szerepet, mert a rajongók egyre inkább a zenékhez való hozzáférésre és nem ezeknek a birtoklására törekszenek.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

„Mit lájkol a gyerek?” – A szülőket segíti az NMHH új kiadványa

A közösségi médiafelületek használata ma már a fiatalok mindennapjainak részévé vált, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt figyelmet fordít az ezen felületek kínálta lehetőségekre és kockázatokra. 

2024. július 26. 16:32

Magasabb ponthatárok mellett több mint 4400 elsőéves jutott be a Széchenyi-egyetem minőségi képzéseire

Összesen 4409 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben. A ponthatárok a szakok jelentős részén emelkedtek a tavalyihoz képest, van olyan, amelyre 487 ponttal lehetett csak bejutni. Mindez azt mutatja, hogy felkészült hallgatók érkeznek az intézmény magas színvonalú képzéseire.

2024. július 26. 12:18

A HONOR 200 Pro és a mesteri fotózás: fejlődés a Studio Harcourt hagyatékával

Rengeteg ikonikus személyiség mögött ott rejlik egy olyan portré, amely nemcsak a személy lényegét ragadja meg, hanem az örökségét is megörökíti. A hírességektől a politikusokig a portrék alakították a történeteket és magáról az emberiségről alkotott képünket. 

2024. július 26. 10:07

Social Media 2025. Ahol az AI-trend születik!

A jövőben a tartalom forradalmára figyeljünk! A személyes, a hiteles, az egyedi, az őszinte, a releváns, tehát csak emberi érzelmi intelligenciával alkotott mondanivaló a nyerő. A habkönnyű lózungok divatja lejár. A tartalomban zajló trendek tehát nem a gépiesség irányába mutatnak. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Social Media 2025. Ahol az AI-trend születik!” című, szeptember 12-én megrendezendő hibrid konferenciáján mindenki felfrissítheti tudását a legfrissebb trendekkel.

2024. július 25. 20:27

Megérkezett az új, vezeték nélküli LG OLED evo AI M4

Az LG Electronics (LG) megkezdi új OLED evo AI M4 sorozatú televíziójának globális bevezetését a hozzá tartozó Zero Connect Box-szal, amely a vezeték nélküli kapcsolatot biztosítja a televízió és a csatlakoztatott eszközök között. A vállalat a 77, 83 és 97 hüvelykes mellett egy 65 hüvelykes méretű modellt is a piacra dob.

2024. július 25. 18:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55