A kormány támogatja a mobil szélessávú hálózatok korszerűsítését

forrás Prim Online, 2011. május 4. 14:50

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón üdvözölte a Magyar Telekom és az Ericsson közös hálózatmodernizációs beruházását 2011. május 4-én, Budapesten. A teljes szélessávú lefedettség és az új generációs szolgáltatások szélesebb körben való elterjedése megfelelő kormányzati támogatással elérhető közelségbe került – közölte a miniszter.

Fellegi Tamás hangsúlyozta: több felelős vállalat is felismerte, hogy a magyar gazdaság stabilizálásában a piaci szereplőknek is részt kell vállalniuk. Nagy jelentőséggel bír, hogy ezek a cégek a nehéz gazdasági körülmények között is olyan előremutató beruházásokra vállalkoztak, mint amilyen a Magyar Telekom és az Ericsson hálózatmodernizációja. A miniszter beszédében jelezte: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szabályozóként és ösztönzőként minden szükséges eszközt biztosít ahhoz, hogy a távközlési szektor a maga természetes útján fejlődhessen tovább.

Szabályozói szempontból a következő időszak kiemelt jogalkotási feladatai közé tartozik az elektronikus hírközlési törvény átfogó módosítása, amely elősegíti a fogyasztók védelmét és ösztönzi az infrastrukturális beruházásokat – közölte Fellegi Tamás. Az állami ösztönzőket részletezve a miniszter jelezte: az Új Széchenyi Terv teljes vertikumában tartalmaz infokommunikációs vonatkozású fejlesztéseket annak érdekében, hogy a megfelelő technológiai háttér és felszereltség álljon a vállalkozások rendelkezésére. Az eddig szélessávú lefedettséggel nem rendelkező területeken végrehajtandó körzethálózati infrastruktúra-fejlesztések támogatására a Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül 12 milliárd forint lett elkülönítve, amelyre kis- és középvállalkozások pályázhatnak.

Hosszú távon olyan további fejlődésre képes technológiák jelenthetnek valódi kitörési lehetőséget, mint például a mobilinternet. A Digitális Megújulás Cselekvési Terv prioritásként kezeli a lényegesen gyorsabb és jobb minőségű új generációs elérhetőségek kérdését és 2014-ig további 1 millió új hozzáférés feltételeit törekszik megteremteni – emlékeztetett a tárcavezető.

A nemzeti fejlesztési miniszter közölte: idén, várhatóan a harmadik negyedévben kerülhetnek a szolgáltatókhoz a további mobil szélessávval kapcsolatos fejlesztéseket lehetővé tevő frekvenciák. Az új frekvenciadíj-rendelet a fogyasztók számára is kedvező szabályozási környezetet biztosít. Alkalmazása a tartalomszolgáltatás minőségének javulását és a szolgáltatási árak mérséklődését eredményezi.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
 

Kulcsszavak: UMTS mobilszolg

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Megújulnak a Vodafone mobil tarifacsomagjai

Megújítja a mobil tarifacsomagjait a Vodafone Magyarország. A vállalat a fogyasztói igényekkel összhangban döntött a lakossági, valamint a kis- és középvállalkozásoknak szóló tarifacsomagok megújítása mellett: az ügyfelek saját igényeik és szokásaik mentén választhatnak az elérhető árú korlátlan mobiladatot, korlátlan hívást vagy mindkét szolgáltatást kompromisszumok nélkül kínáló díjcsomagok közül. 

2024. április 5. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09