A kormány támogatja a mobil szélessávú hálózatok korszerűsítését

forrás Prim Online, 2011. május 4. 14:50

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón üdvözölte a Magyar Telekom és az Ericsson közös hálózatmodernizációs beruházását 2011. május 4-én, Budapesten. A teljes szélessávú lefedettség és az új generációs szolgáltatások szélesebb körben való elterjedése megfelelő kormányzati támogatással elérhető közelségbe került – közölte a miniszter.

Fellegi Tamás hangsúlyozta: több felelős vállalat is felismerte, hogy a magyar gazdaság stabilizálásában a piaci szereplőknek is részt kell vállalniuk. Nagy jelentőséggel bír, hogy ezek a cégek a nehéz gazdasági körülmények között is olyan előremutató beruházásokra vállalkoztak, mint amilyen a Magyar Telekom és az Ericsson hálózatmodernizációja. A miniszter beszédében jelezte: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szabályozóként és ösztönzőként minden szükséges eszközt biztosít ahhoz, hogy a távközlési szektor a maga természetes útján fejlődhessen tovább.

Szabályozói szempontból a következő időszak kiemelt jogalkotási feladatai közé tartozik az elektronikus hírközlési törvény átfogó módosítása, amely elősegíti a fogyasztók védelmét és ösztönzi az infrastrukturális beruházásokat – közölte Fellegi Tamás. Az állami ösztönzőket részletezve a miniszter jelezte: az Új Széchenyi Terv teljes vertikumában tartalmaz infokommunikációs vonatkozású fejlesztéseket annak érdekében, hogy a megfelelő technológiai háttér és felszereltség álljon a vállalkozások rendelkezésére. Az eddig szélessávú lefedettséggel nem rendelkező területeken végrehajtandó körzethálózati infrastruktúra-fejlesztések támogatására a Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül 12 milliárd forint lett elkülönítve, amelyre kis- és középvállalkozások pályázhatnak.

Hosszú távon olyan további fejlődésre képes technológiák jelenthetnek valódi kitörési lehetőséget, mint például a mobilinternet. A Digitális Megújulás Cselekvési Terv prioritásként kezeli a lényegesen gyorsabb és jobb minőségű új generációs elérhetőségek kérdését és 2014-ig további 1 millió új hozzáférés feltételeit törekszik megteremteni – emlékeztetett a tárcavezető.

A nemzeti fejlesztési miniszter közölte: idén, várhatóan a harmadik negyedévben kerülhetnek a szolgáltatókhoz a további mobil szélessávval kapcsolatos fejlesztéseket lehetővé tevő frekvenciák. Az új frekvenciadíj-rendelet a fogyasztók számára is kedvező szabályozási környezetet biztosít. Alkalmazása a tartalomszolgáltatás minőségének javulását és a szolgáltatási árak mérséklődését eredményezi.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
 

Kulcsszavak: UMTS mobilszolg

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52