Kiírták a negyedik mobilszolgáltatóra a tendert

A 900-as frekvenciasáv árverési hirdetménye

MTI Sajtóadatbank, 2011. augusztus 4. 17:50

Kétfordulós nemzetközi árverésen értékesíti a 900 megahertzes (MHz) frekvenciasáv frekvenciahasználati jogosultságát 15 évre szólóan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala, a pályázati felhívás csütörtökön jelent meg a Hivatalos Értesítőben.

A 900 megahertzes sávban több frekvenciablokk kizárólagos jogosultságának megszerzésére lehet pályázni, GSM-, IMT/UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtására.
Az 5 megahertz szélességű "A" frekvenciablokk kikiáltási ára nettó 4 milliárd forint. Az 1 megahertz szélességű "B" frekvenciablokkokat egyenként 700 millió forintért, a 0,8 megahertz szélességű "C" frekvenciablokkot 560 millió forintért hirdette meg a kiíró.
Az árverésre a jelentkezéseket 2011. október 20-án kell benyújtani. A részvételi díj 40 millió forint plusz áfa.
Az árverési eljárás tervezett lezárása 2011. december 12.
Az árverés első fordulójában az "A" frekvenciablokkra lehet licitálni. Ennek nyertese 3 darab 1800 MHz-es és 3 darab 2100 MHz-es frekvenciablokk opciós vételére is jogosult.
Amennyiben az első forduló eredménytelenül zárul, a második fordulóban ismét lehet licitálni az "A" blokkra, valamint a "B" és a "C" frekvenciablokkokra.
Az érvényes licitek alapján határozzák meg blokkválasztási szakaszban résztvevők körét és sorrendjét.
A meghirdetett sávok elektronikus hírközlési szolgáltatások nyújtására használhatók. A 900 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban keskeny és szélessávú, a 2100 MHz-es sávban szélessávú rendszerek valósíthatók meg.
A 900 MHz-es frekvenciasávban egy résztvevő legfeljebb összesen 7,8 MHz sávszélességű duplex frekvenciatartomány jogosultságát szerezheti meg.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

IT Fitneszteszt 2024 - idén is megmérik a régió diákjainak digitális készségeit

Idén Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna részvételével zajlik a régió nagyszabású, online digitáliskészség-felmérése, az IT Fitneszteszt. Az elsősorban az általános iskola végzős diákjait és a középiskolás korosztályt célzó felmérés nem csupán a kitöltők számára nyújt valós képet a szórakozáson túl a tanulás és más hétköznapi online feladatvégzés terén szerzett gyakorlati ismereteikről, eredményeinek összesítése tanáraik, illetve a szakpolitikusok munkáját is segítheti azáltal, hogy fény derül erősségeikre és a fejlesztendő területekre egyaránt.

2024. május 21. 16:03

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59