Továbbfejlesztett mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatások az Epsontól

forrás Prim Online, 2011. szeptember 14. 09:56

Az Epson augusztus végén jelentette be, hogy kiterjeszti és továbbfejleszti jelenlegi mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatásait. Az összefoglalóan Epson Connect névre keresztelt szolgáltatáscsomag várhatóan idén ősztől lesz elérhető. A szolgáltatások révén a mobiltelefonról vagy táblagépről nyomtatni kívánó felhasználók kényelmesen, közvetlenül lesznek képesek dokumentumaikat illetve fotóikat bizonyos Epson nyomtatókon kinyomtatni. A szolgáltatás alapja az a létező trend, miszerint egyre több irodai alkalmazott lát el irodai feladatokat vagy prezentál mobil eszköz segítségével, ezekről az eszközökről nyomtatni viszont eddig nem volt kézenfekvő.

Az Epson iPrint már idén június óta elérhető az iPhone- és iPad-felhasználók számára, augusztus óta pedig az Android operációs rendszert használók számára is. Az alkalmazás segítségével a mobileszközön tárolt fotók egyenesen kinyomtathatók a WiFi hálózatra kapcsolt, dedikált Epson nyomtatóra.

Az Epson iPrint továbbá összeköthető a Dropbox felhő alapú tároló, az Evernote felhő alapú jegyzetelő, illetve a Box.net és a Google Dokumentumok felhő alapú alkalmazásokkal, ahonnan a dokumentumok szintén minden előzetes drivertelepítés nélkül nyomtathatók ki bizonyos Epson nyomtatókra. Az iPrint továbbá képes weboldalak mobil felületről való közvetlen kinyomtatására és egyes Epson lapolvasók távvezérlésére is.

Az Epson Connect csomag másik innovatív alkalmazása, az Epson Email Print még az ősszel elérhető lesz a mobilfelhasználók számára. Az alkalmazás segítségével az e-mailek és csatolmányaik kinyomtatása válik pofonegyszerűvé a mobileszközzel rendelkező felhasználók számára.

Az Apple mobil termékeiről (iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3 és későbbi iPod Touch generációk, iPad, illetve iPad2) történő nyomtatást az Apple AirPrint szolgáltatása teszi lehetővé, melyet a 2011 szeptemberétől megjelenő összes Epson tintasugaras nyomtató (inkjet) támogat majd.

Az idén szeptembertől elérhető Epson tintasugaras nyomtatók továbbá a Google Cloud Print szolgáltatását is támogatják, vagyis a Google Dokumentumok használói mobilalkalmazástól függetlenül lesznek képesek mobileszközről Epson tintasugaras nyomtatóra nyomtatni.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem csak régi mobilt keresnek a magyarok a Rejoy.hu-nál

A nyaralási szezon és az iskolai tanév vége közeledtével itthon is átalakultak az felújított eszközök piacának trendjei a Rejoynál. A legújabb Apple-készülék, a tavaly szeptemberben debütált iPhone 15 nem csupán elérhetőa cég kínálatában, de májusra pedig már a harmadik legnépszerűbb készülék volt a magyar vásárlók körében. Ezzel szemben eladásra főleg három-öt éves iPhone-okat, illetve két-öt éves, Androidot futtató Samsung készülékeket küldenek be az ügyfelek, tavasz óta pedig a csupán kétéves Samsung Galaxy S22 Ultra csúcsmodellből is nagy számban érkeznek eladó példányok.

2024. június 20. 10:01

Bosch Tech Day 2024 – Szoftverekkel is elérhetők lesznek a Bosch „életre tervezett” technológiái

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások szállítója szoftverekkel és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal bővíti üzleti tevékenységét, az évtized végére pedig már milliárd eurós nagyságrendű árbevételt tervez szoftveres tevékenységével elérni. „A Bosch már jó ideje szoftverfejlesztő vállalat is” – hangsúlyozta Renningenben, a 2024-es Bosch Tech Day alkalmával Dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatóságának elnöke. „Széles körű szakértelmünkkel közvetlenül láthatjuk el termékeinket programokkal, termékszoftvereink pedig az „Életre tervezve” mottónknak megfelelően könnyítik meg ügyfeleink életét.”

2024. június 19. 18:50

ENSZ oktatási díjat nyert a Corvinus egyetem pedagógiai innovációja

Csaknem 100 ország közül kapott nemzetközi elismerést kedden a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója és Science Shopja. Az ENSZ felelős üzleti oktatásért létrejött kezdeményezése (PRME) marketing kategóriában díjazta a magyar intézmény képviselőit a fenntartható fejlődést elősegítő, innovatív oktatási módszert alkalmazó kurzusért.

2024. június 19. 16:45

Gyorsan halad az AI elfogadása, de a szervezeti változás kulcsfontosságú a skálázáshoz

A mesterséges intelligencia technológiákra fogékony vállalatok már túljutottak a generatív mesterséges intelligencia iránti rajongás szakaszán, és azon dolgoznak, hogy a leghatékonyabban leküzdjék a bevezetést akadályozó tényezőket. A Deloitte legfrissebb kutatásában megkérdezettek közel háromnegyede a következő két évben a generatív AI miatt kíván változtatni a tehetségmenedzsment stratégiáján, különös tekintettel a munkafolyamatokra, a képzettség növelésére és az átképzésre.

2024. június 19. 15:18

A CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan - derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.

2024. június 19. 13:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30