Több száz számítógépet kapnak soproni iskolák

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 28. 10:31

Csaknem háromszáz számítógéppel és az azokhoz kapcsolódó hálózatokkal gazdagodik tizenegy soproni iskola - közölte a megyei jogú város önkormányzata az MTI-vel.

A mintegy 165 millió forintos, október végén záruló projektet teljes egészében az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert forrásból valósítják meg. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a cél az, hogy az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentráló "intelligens iskolákat" hozzanak létre, amelyekben nem csupán a szaktárgyak oktatásához, hanem valamennyi kulcskompetencia fejlesztéséhez adott a számítógépes háttér.

A fejlesztésben a soproni Deák Téri Általános Iskola, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Handler Nándor Szakképző Iskola, a Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Lackner Kristóf Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Széchenyi István Gimnázium, valamint a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium vesz részt.

A város önkormányzata kitért arra: a pályázat eredményeként összesen 295 iskolai személyi számítógépet, 94 tantermi kiegészítő csomagot, egy szervert, egy szavazórendszert, 11 drótnélküli hálózati kapcsolatot biztosító hálózatot (wifi) és más úgynevezett perifériákat szereltek fel a 11 oktatási intézményben.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hasznos időtöltés a nyaralás alatt

Végre kitört a vakáció, itt a jól megérdemelt pihenés ideje tanároknak, diákoknak egyaránt. Az értékes szabadidőt érdemes hasznosan eltölteni, például nyelvtanulással. Fülledt tantermekben, intenzív nyári nyelvtanfolyamokon görnyedés helyett azonban választhatjuk erre a hűvös szobát, vagy akár a strandot is, mégpedig a KRÉTA felületen térítésmentesen elérhető, nyelvtanulást segítő applikáció segítségével. 

2024. július 15. 17:58

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01