A mobilfizetés éve lesz 2012

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 10. 18:02

Óriási üzleti lehetőségként értékelte a mobil fizetés kihasználását Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök vezérigazgatója hétfőn a Near Field Communicationról (NFC) rendezett Budapesten sajtótájékoztatón, s úgy vélte,  2012 a mobilfizetés éve lesz.

Az NFC elterjesztésére létrehozott Mobil Tárca Egyesület által szervezett tájékoztatón az elnök-vezérigazgató elmondta, a mobil iparágnak akkor lesz a legtöbb esélye a sikerre, ha összefognak a távközlési cégek a bankokkal .
 
Drozdy Győző,a Telenor Magyarország vezérigazgatói tanácsadója hozzátette, a technológiai alapnak egységesnek kell lennie, s versenynek a szolgáltatók között csak az előfizetők megszerzésében kell megnyilvánulnia.
 
Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke kifejtette, nagy dolog, hogy közösen, együttműködve dolgoznak a mobilfizetés elterjesztésén. Hozzátette, a mobilparkolás is akkor kezdett gyorsan elterjedni,  két és fél év alatt a tízszeresére növekedni, amikor a három mobilcég 2009-ben összefogott, s együtt kezdett szolgáltatni. Elmondta, ennek eredményeképpen, ma már minden második parkolás mobillal történik.
 
 A Szupershop és a MasterCard képviselője úgy vélekedett, hogy a mobilfizetéshez nemcsak alkalmas mobilkészülékek kellenek, hanem elfogadóhelyek is. Úgy vélték, az elfogadóhelyek száma gyors ütemben bővül majd, s jövőre már a tömeges alkalmazást is lehetővé tesznek.
 
Kovács Antal, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, vadonatúj technológiáról van szó, ám a pénzintézet már komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az NFC technológiát elfogadó terminálok és helyek számát gyorsan növelje. Úgy vélte, a technológia gyorsabban fog terjedni, mint sokan feltételezik.
 
A technológia tömeges elterjedését 2012 második félében várják a szakértők.
 
A Near Field Communication rádiófrekvencia alapú vezeték nélküli kommunikációs szabvány, amely a tárolt adatok átvitelére szolgál. Az NFC különböző digitális készülékek, mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek, notebookok közötti adatátviteli kapcsolat létesítését is megoldja közeli, néhány centiméteres távolságból.
 
Először a plasztikkártyák piacán jelent meg a technológia, de használják már fizetési megoldásokra, illetve néhány külföldi nagyvárosban intelligens közlekedési bérletként.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17