Már a teljes Dunántúlt lefedi a Telenor Hipernet

A hálózatfejlesztés Kelet-Magyarországon folytatódik

forrás Prim Online, 2011. november 18. 13:05

A Telenor Hipernet szolgáltatása a mai naptól Budapest után már a Dunántúl egész területén is biztosítja a 42 Mbps-os maximális letöltési sebességet a Telenor 3G szolgáltatása által lefedett településeken. A budapesti közel 800 állomás cseréje után, most további 415 bázisállomás cseréjével és 42 újonnan telepített bázisállomással a Telenor elérhetővé tette a hipergyors mobilinternetet a teljes nyugati régióban. A hálózatfejlesztési munkálatokat a vállalat már Kelet-Magyarországon is elkezdte.

Újabb szakaszához érkezett Magyarország legnagyobb hálózatfejlesztési projektje, melynek keretében a Telenor összesen mintegy 6000 hálózati elemet modernizál. A modernizáció nyomán a szolgáltató Nyugat-Magyarországon is minden olyan településen 42 Mbps névleges maximális letöltési sebességet kínál, ahol rendelkezésre áll 3G hálózat, de 18 eddigi 2G-s állomást is bekapcsol a Hipernet-szolgáltatásba, hogy azt minél szélesebb körben elérhetővé tegye.

A fejlesztéseknek köszönhetően számos dunántúli településen a Telenor Hipernet biztosítja a legnagyobb névleges letöltési sebességet kínáló internet hozzáférést. Egyik legjelentősebb változást a Mosonmagyaróvár melletti Kimle település lakói tapasztalhatják meg, ahol nemcsak a 2G szolgáltatást váltotta egy modernebb 3G szolgáltatás, hanem az új mobilinternet nagyobb névleges letöltési sebességet kínál, mint a településen jelenleg elérhető fix vonalas internetszolgáltatás. Az új lehetőségek kihasználására a Telenor laptopokat és mobilinternetet adományozott kimlei általános iskola számára.  Az intézmény igazgatójának véleménye szerint az iskola tanulói a Telenor Hipernet-képes készülékeinek használatával ezentúl még teljesebb, multimédiás élményhez jutathatnak a tanórákon és ez elősegíti a fiatalok megismerkedését az internet világával is.

Kulcsszavak: Telenor-hu UMTS LTE

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év legjobb videós hirdetéseit keresi az IAB Hungary

Második alkalommal hirdeti meg pályázatát az IAB Hungary Digitális videó Munkacsoportja, amelyen a 2024-es év legkiemelkedőbb videós hirdetéseit díjazza több kategóriában is.

2024. szeptember 3. 11:39

Egyesítette erőit a Packeta és a FoxPost

Lezárult az ügylet, mellyel Magyarország legnagyobb személyes csomagátadási pont hálózata jött létre, amely több mint 2 700 csomagautomatát és 1 800 csomagátvételi pontot kínál az ügyfelek számára. A FoxPost Packetához való csatlakozásával a két cég magas színvonalú szolgáltatásai egyesülnek, létrehozva Magyarország legnagyobb csomagautomata-hálózatát.

2024. szeptember 2. 11:52

Az innováció új hulláma: a Z-generációról szól a Bosch×Richter Innovátorok Napja

„Zések”, avagy a digitális bennszülöttek, akik egyszerre bátrak és tudatosak, őszinték és kritikusak. Vajon hogyan vélekednek az 1997 és 2012 között születettek az innovációról, a jövő munkahelyéről, és mi az, amit szerintük az élhetőbb jövőért tennünk kell? Z-generációs példaképekkel, izgalmas kutatási eredményekkel, inspiráló kerekasztal-beszélgetésekkel, a jövő innovátoraival és a legújabb gyógyszeripari és autóipari megatrendekkel érkezik az idei Bosch×Richter Innovátorok Napja, mely ezúttal a Z-generációt állítja fókuszba.

2024. augusztus 26. 13:50

Idén is keresik a legjobb honlapokat

’Az Év Honlapja’ pályázat 2024-ben is izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hoztak létre. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett verseny augusztus 15-én immár 23. alkalommal indul útjára, ahol a pályázók 30 különböző kategóriában szállhatnak versenybe.

2024. augusztus 14. 17:12

Megérkeztek Magyarországra a Google Pixel 9 okostelefonok

A magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként a Yettel kínálatában érhetők el a Google Pixel okostelefonok és kiegészítők. A partnerség eredményeképp a magyar felhasználók már hivatalos forrásból, mobilszolgáltató kínálatában is hozzáférhetnek a Google csúcskategóriás eszközeihez.

2024. augusztus 14. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33