Bemutatkozik a Sony első okostelefonja – az Xperia S

forrás Prim Online, 2012. január 10. 09:02

Az Xperia NXT sorozat első modelljét, az új generációs Sony készülékek egyikét sajtótájékoztató keretén belül mutatták be a 2012-es Las Veg Consumer Electronic Show közönségének. Az új, Android rendszerrel működő okostelefon a nagy felbontású képernyőnek, a Sony HD élménynek és a 12 megapixeles kamerának (amely készenléti módban képes mindössze 1.5 másodperc alatt felvételeket készíteni) köszönhetően lenyűgöző vizuális élményt biztosít. Az Xperia S rendszerét egy erős 1.5 Ghz-es kétmagos processzor is kiegészíti, amely növeli a sebességet és a készülék teljesítményét.

Az Xperia S a Sony portfólióban
Az Xperia S lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén csatlakoztassák okostelefonjukat a Sony bármely platformjának képernyőjéhez, és élvezzék vagy megosszák a tartalmakat azon keresztül, amely nekik leginkább megfelelő, legyen ez televízió, okostelefon, laptop vagy táblagép. Az okostelefont a fogyasztók HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatva a már élvezhetik is a Sony Entertainment Network adatbázisából elérhető kedvenc tartalmaikat, vagy egyetlen gombnyomással akár fotóikat is megoszthatják a vezetéknélküli hálózaton keresztül.  Az Xperia S NFC (near field communication) támogatással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tartalmakat osszanak meg egymással, valamint felfedezzék az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

(Videó itt

Még tökéletesebb szórakoztató élmény a Sony-tól

Az Xperia S-en keresztül a felhasználók elérhetik a Sony Ericsson Entertainment Network adatbázisának szórakoztató tartalmait. A Music Unlimited a 12 millió dalból álló globális zenei gyűjtemény nyújtotta élményt, a Video Unlimited pedig a legnagyobb stúdiók hollywoodi sikerfilmjeit és televíziós show műsorait kínálja.
Az Xperia S Playstation Certified minősítéssel rendelkezik, így kiváló minőségű játékélményt biztosít, valamint hozzáférést a Playstation Store tartalmaihoz.

 Azonnal felismerhető dizájn
Az Xperia S egy teljesen új formatervezési megközelítés stílusjegyeit hordozza magán, amely az “Iconic Identity” nevet kapta. Az azonnal felismerhető, egyszerű és jellegzetes új dizájn az Xperia NXT sorozat modelljein mutatkozik be először. A készülék alján található átlátszó, főbb érintési pontok alatt található megvilágított panelnek - amely kihangsúlyozza az okostelefon képernyőjét – köszönhetően egy azonnal felismerhető, egyedi, ikonikus megjelenést biztosít.
A felhasználói felületet szintén átalakították, hogy megfeleljen a hardver minimalista dizájnjának. A kezdőképernyő új, színes emblematikus füst háttérrel rendelkezik, melynek megjelenítésével a tervezők tökéletesen kihasználták a HD Reality Display és a kétmagos processzor által nyújtott lehetőségeket.

Elérhetőség
Az Xperia S 2012 első negyedévétől lesz elérhető világszerte. A készülék kezdő, 2.3-as Android (Gingerbread) rendszere 2012 második negyedévétől frissül az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) szoftverével.

Az Xperia S legfontosabb funkciói

·    4.3 hüvelyk átmérőjű Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine-nel és HD felbontású (1280 x 720) képernyővel, 720 pixeles előlapi és 1080 pixeles hátlapi kamerával HD minőségű felvételek készítéséhez
·    1.5 Ghz-es kétmagos processzor a gyors böngészéshez és tartalmak letöltéséhez, amelynek a belső 32 GB-os tárhely biztosít helyet
·    12 megapixeles, Sony Exmor R™-ral valamint Fastest Capture-rel felszerelt hátsó kamera, amellyel készenléti módban mindössze 1.5 másodperc alatt készíthetők fényképek
·    NFC (near field communication) kompatibilis, így az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz, valamint az Xperia Smart Tagekhez való hozzáférést teszi lehetővé
·    a készülék DLNA vagy HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatható, és a BRAVIA Sync funkció segítségével akár a televízió távvezérlőjével irányítható. A készülék így HD megosztást és a tökéletes HD élményt kínál a televízión keresztül is.

Intelligens extrák Androidra

A készülék bejelentése mellett további három új Smart Extra kiegészítőt is bemutattak, amelyek magasabb szintre emelik a felhasználói élményt és a tartalmakat újszerű megközelítésben tárják az okostelefon-felhasználók elé.

 Xperia Smart Tag-ek – frissítsd a készüléked beállításait egyetlen érintéssel

Az Xperia Smart Tag-ek valamennyi NFC-képes készüléken, így az Xperia S-en is működnek. Egy NFC-kompatibilis telefont a Smart Tag-hez – egy érmealakú eszközhöz – való érintésével aktivizálja a készüléken felhasználó által előzetesen megadott és személyre szabott telefon beállításokat, így például a Smart Tag ébresztőórát az ágy mellett vagy a Smart Tag GPS-t az autóban. Ezek a profilok a felhasználók ízlésének megfelelően egyszerűen testre szabhatók. Ezekkel a megoldásokkal a felhasználók időt megtakarítva optimalizálhatják mindennapjaikat.

Smart Wireless Headset pro – a Bluetooth fülhallgató, amely mindenre képes

Ez az Androidra tervezett Bluetooth™ sztereó fülhallgató a tökéletes hangzás mellett többféle funkcióval is rendelkezik. A Smart Wireless Headset pro kijelzőjén a felhasználók többek között elolvashatják üzeneteiket, láthatják a bejövő hívásokat és elérhetik a naptárfunkciókat. A telefonról lecsatlakoztatva önálló MP3 lejátszóként és rádióként is működik.


SmartWatch – könnyedén hozzáférhető alkalmazások és egyéb okostelefon funkciók az Android mikro kijelzőjén
A SmartWatch nevű kiegészítő egy mikro kijelző, amely Bluetooth-on keresztül bármilyen Android rendszerű készülékkel képes kommunikálni. A felhasználók számára például diszkrét hozzáférést biztosít üzeneteikhez, közösségi média értesítéseikhez, de az eszközön keresztül kezelhetik telefonhívásaikat vagy akár zenét is hallgathatnak. A kijelző egy szíjjal felszerelve óraként viselhető. A SmartWatch személyre szabásához szükséges alkalmazások hamarosan elérhetők lesznek az Android Marketen.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ifjú űrkutatók táboroztak a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem adott otthont a Magyar Asztronautikai Társaság űrtáborának. Az élményekkel teli, érdekesebbnél érdekesebb programokkal teletűzdelt rendezvényen a középiskolások az űrkutatással, az űrtechnológiával, sőt még az űrjoggal is megismerkedhettek. 

2024. július 16. 09:56

AZ EIT Health megújítja InnoStars Awards pályázatát

Az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló szervezete, az EIT Health tanulmányt készíttetett arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük az egészségügyi startupoknak, és hogy hogyan járulnak hozzá ezek leküzdéséhez a szervezet vállalkozásfejlesztési programjai az InnoStars régióban, vagyis Dél-, Közép- és Kelet-Európában. Ezek a programok – például a régóta futó InnoStars Awards – képzések, finanszírozási lehetőségek, mentorálás és bootcampek révén kézzel fogható segítséggel támogatják a vállalkozókat, de a tanulmány további, eddig ismeretlen előnyöket is feltárt a résztvevők szemszögéből. 

2024. július 9. 17:17

2024-ben is díjazzák az Év hazai menedzserét a Gyurós Tibor-díjátadón

Az idei évben az IVSZ huszonhatodik alkalommal adja át a szövetség egykori elnökéről elnevezett díjat, amellyel minden évben azokat a hazai, vezető beosztású menedzserek munkáját ismeri el, akik az elmúlt 12 hónapban a legtöbbet tettek Magyarország digitális érettségének fejlesztéséért. 2024. július 21-ig az IVSZ honlapján bárki nevezhet a díjra érdemesnek vélt szakembert, dolgozzon az illető akár a kkv-szektorban, akár multinacionális vállalatnál, vagy a közszférában – a javaslatokat szakmai zsűri értékeli ki, és választja ki közülük az idei Gyurós Tibor-díj nyertesét.

2024. július 4. 11:30

Történelmi magyar siker a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

A magyar diákcsapat mind a négy tagja érmes helyezést ért el a csehországi Brnóban rendezett régiós informatikai versenyen: a CEOI-n induló magyar középiskolások összesen két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek, ami a több mint harminc éve zajló megmérettetés történetében valaha elért legjobb eredmény.

2024. július 1. 18:36

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59