Adobe Photoshop Lightroom 4 nyilvános bétaverzió

forrás Prim Online, 2012. január 10. 10:40

 Az Adobe Systems bejelentette a Windows és Mac rendszerekhez az Adobe Photoshop Lightroom 4 bétaverzióját. Az Adobe Labs webhelyről ingyenesen letölthető Lightroom a digitális fényképészeti munkafolyamathoz kapcsolódó alapvető megoldásként segíti az amatőr és a profi fényképészeket a képeik gyors importálásában, kezelésében, javításában és bemutatásában. A Lightroom 4 bétaverziója a Lightroom 4, 2012 első felében várható végső kiadásában elérhető új szolgáltatásokba és képességekbe enged betekintést. A bétaverzió kifinomult technológiája az árnyékok és csúcsfények kiváló feldolgozását biztosítja, kibővített kezelési képességeket kínál, beleértve a továbbfejlesztett DSLR videotámogatást, valamint gyönyörű fotókönyvek készítését teszi lehetővé közvetlenül a Lightroom szoftveren belül.

A Lightroom 4 bétaverziójának új szolgáltatásai


A Lightroom 4 bétaverziója egy jelentős szoftverfrissítés, amely a fényképészek közösségének visszajelzésein alapuló új képességek széles tárházát biztosítja. A teljesen új, alapvető tónuskorrekciós vezérlőelemek a fényképezőgépek teljes dinamikatartományát kihasználják, így hihetetlen részletességgel ábrázolják az árnyékokat és csúcsfényeket. A szoftver emellett helyi korrekciós vezérlőelemekkel is rendelkezik, ilyen például a zajcsökkentés, a moire korrigálása és a fehéregyensúly beállítása.


Az új, natív videotámogatás segítségével a fényképészek lejátszhatják és vághatják a DSLR fényképezőgépekkel, automata fényképezőgépekkel és okostelefonokkal készített videókat, illetve képkockákat emelhetnek ki azokból. A Lightroom számos alapvető képkorrekciós vezérlőeleme videókra is alkalmazható, a módosított videók pedig H.264 fájlként exportálhatók, vagy közvetlenül feltölthetők a Facebook vagy Flickr oldalakra.

 


A Lightroom 4 bétaverziója olyan eszközöket biztosít a fényképészek számára, amelyekkel lenyűgöző fotókönyveket hozhatnak létre a szolgáltatásokban Rich Text típusú vezérlők és a számos egyszerűen használható sablon segítségével, emellett a szoftver közvetlen kapcsolatot kínál a fotókönyvek létrehozását lehetővé tevő szolgáltatáshoz, amely az új Book modulból érhető el. Az új, intuitív Map modul már helyszínhez rendelve jeleníti meg a képeket, vezérlőelemeket biztosít a helyszínek címkézéséhez, a helyszínek mentésével pedig roppant egyszerűvé teszi a fényképészek számára a gyakori helyszínek hozzárendelését.


A Develop modulban a képernyőn megjelenő ellenőrző minta nyújt segítséget a fényképészeknek a képek kívánt színtérben való hangolásához, így a nyomatok és a webes tartalmak mindig a lehető legjobban jelennek meg. Mindezeken felül a felhasználók már közvetlenül a Lightroom szoftverből küldhetik el e-mailben a képeket egy tetszőleges e-mail fiók, például egy Gmail, Hotmail vagy Yahoo! Mail fiók használatával.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09