Mediatorveny.hu: a médiaszabályozásról naprakészen és tényszerűen

forrás Prim Online, 2012. február 7. 16:15

A tényeken alapuló, részletes és kizárólag szakmai szempontból értékelt információkat gyűjt össze rendszerezetten, magyar és angol nyelven a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának február 8-ától elérhető tematikus honlapja. A médiatörvény.hu honlap célja a sajtószabadság és a 2010 végén elfogadott médiaszabályozás állapotának és tartalmának folyamatos figyelemmel kísérése és dokumentálása.

A szerkesztők feldolgozzák és elérhetővé teszik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács döntéseit, illetve gyakorlatát, elemzéseket végeznek, tanulmányokat készítenek, ezen felül összegyűjtik a máshol, mások által közzétett elemzéseket és értékeléseket. A honlap törekszik arra, hogy európai kontextusban is elhelyezze a magyar médiaszabályozást, illetve a sajtószabadság magyarországi helyzetét.

Az oldalon sajtószemle és blog is található, hiszen a szerkesztők célja – az alapos szakmai elemzéseken és a mások által elvégzendő kutatásokhoz elengedhetetlen információközlésen túl – az is, hogy gyorsan reagáljanak a médiaszabályozással kapcsolatos aktuális eseményekre. Külön rovatban olvashatóak a területre vonatkozó jogforrások: így a médiaigazgatási törvények, az alkotmánybírósági határozatok, az uniós irányelvek. Megtalálhatóak a Médiatanács eddig hozott határozatai témák szerint csoportosítva, például kiskorúak védelme, kiegyensúlyozottság, termékmegjelenítés.

A honlap szerkesztői a közzétett publikációk készítése vagy válogatása során a független – a gazdasági és politikai nyomásgyakorlástól mentes – szakmaiság követelményei szerint járnak el, és kifejezett szándékuk, hogy a sajtószabadságról és a médiaszabályozásról folyó szakmai és közéleti diskurzust elmélyítsék.

A honlap tartalmának jó része elérhető angolul is, a www.hunmedialaw.org honlapon.

Kulcsszavak: média NHH

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52