Microsoft Windows 8 “Consumer Preview” verzió

forrás Prim Online, 2012. február 29. 16:36

A Windows 8 Consumer Preview – a Windows operációs rendszer életciklusának következő lépcsőfoka – mától tölthető le a http://preview.windows.com weboldalról. A Windows 8 Consumer Preview még jobb lehetőséget ad a világ legnépszerűbb operációs rendszerének tesztelésére, mint a tavaly bemutatott Windows 8 Developer Preview, amelyet az elmúlt hónapokban több mint hárommillió alkalommal töltöttek le.

„A Windows 8 kifejlesztésekor arra koncentrálunk, az emberek hogyan lépnek kapcsolatba számítógépükkel, és hogyan érhetjük el azt, hogy eme tevékenységet minél természetesebbnek érezzék, legyen szó egy Windows 8-al szerelt táblagépről, laptopról vagy monitorral egybeépített PC-ről” - mondta Steven Sinofsky, a Microsoft Windows és Windows Live üzletágának elnöke. “A Windows 8 Consumer Preview kompromisszummentes megközelítést visz a PC-használatba” – tette hozzá Sinofsky.

A Barcelonában tartott bemutató rendezvényen a Microsoft képviselői számos kulcsfontosságú információt osztottak meg az érkező újdonságról:
·    Fejlesztések és változtatások hosszú sora – A programozói platformot bemutató Developer Preview tavaly szeptemberi megjelenése óta a Windows 8 minden téren jelentősen fejlődött. A felhasználói élmény különböző vonatkozásainak – például az érintőképernyő, a billentyűzet vagy az egér használata – kiteljesítésétől a fejlesztői platform finomításáig a Consumer Preview minden területen jelentős teljesítménybeli, minőségi és megbízhatósági előrelépést mutathat fel. Az újonnan hozzáadott funkciók révén ráadásul jóval pontosabb képet nyújt a Windows 8 képességeiről.
·    Windows Store új alkalmazásokkal – A Windows 8 Consumer Preview-val egy időben megnyílik a Windows Store béta változata is, amely már most számos Metro stílusban elkészült Microsoft, valamint külső fejlesztők által készített alkalmazásnak ad otthont. A Consumer Preview tesztidőszak alatt ezeket az alkalmazásokat ingyenesen ki lehet próbálni. A Windows Store személyre szabott ajánlásokat ad a felhasználóknak, akik az alkalmazásokat – a beállításokkal együtt – szabadon áthelyezhetik egy PC-ről egy másikra. Így még alaposabban megismerhetik, kihasználhatják alkalmazásaikat, a fejlesztők pedig még több lehetőséggel rendelkezhetnek.
·    Kapcsolat a “felhővel” Windows-alapú PC-n és Windows Phone-on keresztül – A Windows 8 Consumer Preview tökéletesen integrálja a felhasználók által fontosnak tartott tartalmakat a különböző webes szolgáltatásokba. Egy Microsoft-fiókba történő opcionális bejelentkezés révén a felhasználók új funkciók garmadájához férhetnek hozzá, például a beállítások tárolásához, webes tárhelyhez, email, naptár és címtár szolgáltatásokhoz, valamint számos egyéb szolgáltatáshoz való kapcsolódáshoz. A “felhőben” tárolt adatok bármely Windows-alapú PC-ről és Windows Phone 7 operációs rendszert futtató telefonról elérhetők. 
·    Internet Explorer 10 Platform Preview 5 – Az Internet Explorer 10 (IE10) a legjobb módja annak, hogy a felhasználók felfedezzék a web szépségét. A Microsoft népszerű internetes böngészőjét újratervezték, és teljes mértékben a Windows 8 platformot használó eszközökre szabták.  Az IE10 teljes képernyőt átfogó felhasználói élményt nyújt, hogy minél több jusson a felhasználóknak az internetből, s kevesebb a böngészőből, fürgeségét pedig többek között a hardveres gyorsítás technológiája garantálja.
·    Új hardveres képességek – A Windows 8 Consumer Preview bemutatóján a Microsoft bemutatta az x86- és ARM-alapú referencia hardvereket is, amelyek egyes fejlesztők számára – a korábbi bejelentésnek megfelelően – hamarosan elérhetők lesznek. 

 

Kulcsszavak: Windows 8 Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17