Meghackelte az Anonymous a Jobbik honlapját

MTI Sajtóadatbank, 2012. április 21. 10:04

Nem volt elérhető, illetve akadozva működött a Jobbik honlapja és a magyargarda.hu szombatra virradóra; az Anonymous hackercsoport előzőleg azt tette közzé Facebook-oldalán, hogy a Jobbik honlapja és más, a párthoz közel álló weboldalak ellen terveznek akciót indítani a csoport magyar tagjai.

    A Jobbik.hu körülbelül háromnegyed egytől rövid ideig nem volt hozzáférhető, a magyargarda.hu oldalt pedig fél tizenkettőtől csak rövid ideig lehetett elérni, az oldalak akadozva működtek. A barikad.hu működésében nem látszott probléma.
    "Miután a parlamentben és a közéletben is elszaporodott az antiszemita, sőt olykor náci megnyilvánulás, lépnünk kell" -írta az Anonymous péntek este.
    Az Anonymous Operation Hungary Facebook-oldalán közzétettek egy listát, amelyen e-mail címek voltak megadva, és arra szólították fel a szimpatizánsaikat, hogy küldjenek a címekre üzeneteket.
    Az egyik bejegyzés szerint az Anonymous magyar csoportja percenként 2.500 e-mailt küld majd a megadott címekre.
    Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke az MTI megkeresésére pénteken este azt közölte: amit meg lehet tenni, azt megteszik az informatikusaik.

    A Jobbikhoz közel álló hetilap online kiadása, a barikad.hu "Jó munkát, cenzorok!" címmel közölt írásában reagált az akció meghirdetésére.
    "Az eredetileg a szólásszabadság, illetve az internet szabadságának védelmének jelszavával alakult Anonymous-csoport magyar szekciója bejelentette a Facebookon: ma késő este támadást indítanak a nemzeti oldal hírportáljai és honlapjai, köztük a barikad.hu ellen. Az ultraliberális irányba fordult nethuszárok szerint veszélyeztetjük a demokráciát, és gyűlöletet szítunk" - olvasható a barikad.hu oldalon.
    A Barikád cikkének írója úgy fogalmaz: "Kedves Névtelenek! Ma este arra készültök, hogy a szólás szabadságának nevében elhallgattassatok minket, akik annak idején helyet adtunk - akkor még jogos - küzdelmeteknek. Ma éjjel kiderül, kik a szabad vélemény, a szabad internet igazi barátai és igazi ellenségei. Mi most is ugyanazon az oldalon állunk, akkor is ezért harcoltunk, amikor még sehol sem voltatok, és akkor is harcolni fogunk, amikor már rég csak egy rossz emlék lesztek."

Kulcsszavak: politika hacker security

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve őt ki, korábbi szóvivői státusza helyett.

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52