ESET biztonsági megoldás Androidra a Google Play oldalán

forrás Prim Online, 2012. május 3. 10:56

A cyber-veszélyek elleni proaktív védekezésben vezető ESET bejelentette, hogy mától elérhető a Google Playen az Androidos hordozható eszközökre szánt ESET Mobile Security for Android legújabb verziója (korábban Android Market).

Az ESET és a Google Play együttműködésével a felhasználók sokkal kényelmesebben juthatnak hozzá az ESET androidos telefonokra fejlesztett biztonsági megoldásához. A termék legújabb verziója már nemcsak telefonokon, hanem táblagépeken is biztosítja a megszokott védelmet. A táblagépekre kifejlesztett verzió esetében, már közvetlenül a menüből elérhető az a nyelv beállítás, amely 25 lokalizált nyelvopciót kínál fel a felhasználók számára. Természetesen a szoftver mindazon funkciókkal is rendelkezik, amelyek a korábbi verziójú ESET Mobile Security-t népszerűvé tették, ezek közé tartozik a kéretlen SMS/MMS szűrés, a lopásgátló modul GPS helymeghatározással, a SIM kártya azonosítás, a Táv-lezárás és a Táv-törlés is.
Az OSBT globális kutatási projektből – amely az online biztonsági márkák követésével foglalkozik - kiderül, hogy az összes internet felhasználó 36 %-a okostelefonon keresztül kapcsolódik  a világhálóra, 19%-uk mobiltelefont, 10%-uk pedig táblagépet használ. A Gartner felmérése szerint 2011 utolsó negyedévében az okostelefon eladások 50,9 %-a Android operációs rendszerű telefont érintett.

- Ezek a készülékek nem csak személyes adatokat, de titkos üzleti információkat is hordoznak, amelyeket korábban a felhasználók csak az irodai gépeiken tároltak.– jelentette ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője. - Az OSBT kutatása szerint a bejelentett adatvesztések 16 %-a biztonsági incidensek következménye. 

- Jelentős növekedés figyelhető meg az Android készülékekre leselkedő veszélyek tekintetében, ezt mutatják az ESET víruskutató laborjainak statisztikái - nyilatkozta az ESET Biztonsági Intelligencia Csoport vezetője, Robert Lipovsky.  - Az új ESET termék nem csak a vírusoktól véd meg az új különös viselkedésalapú érzékeléssel, hanem adatvédelmi funkciókat is nyújt lopás vagy elvesztés esetére. - tette hozzá.

Az ESET Mobile Security for Android tulajdonságai:

·    Egyedülálló viselkedésalapú érzékelés: Gyanús tevékenység érzékelésekor a telefon jelzi a veszélyt.
·    Lopásgátló modul: Több biztonsági szűrő is segíti a felhasználót a telefonon tárolt adatmennyiség megőrzésében, abban az esetben, ha a készüléket ellopják, vagy a tulajdonos elveszíti. A GPS helymeghatározás képes az eltűnt készüléket egy másik telefonról küldött „távparancs”segítségével lokalizálni. A Táv-lezárás funkcióval a készülék lezárható, megakadályozva a jogosulatlan felhasználók hozzáférését az okostelefon adataihoz, míg a Táv-törlés funkció egy egyszerű SMS parancsra reagálva törli az összes tárolt adatot. A SIM kártya azonosítás funkcióval a felhasználó egy olyan listát állíthat össze, amelyen megbízható felhasználók okostelefon/táblagép SIM kártyáit sorolja fel. Illetéktelen SIM kártya behelyezésekor a készülék automatikusan értesítést küld, szöveges üzenet formájában egy megadott alternatív telefonszámra (GSM telefon).
·    Kéretlen SMS/MMS szűrés: Testre szabható lista alapján szabályozható, hogy mely feladóktól érkezhet SMS/MMS üzenet, és melyektől nem, és egyszerűen blokkolhatók az ismeretlen számról érkező üzenetek.
·    Hívás blokkolás: Blokkolja a kéretlen hívásokat mindkét irányban. Hatásos eszköz a gyermekeiket ellenőrizni kívánó szülők kezében.
·    Értesítendő címzettek: Lehetőség van egy vagy több megbízható telefonszám megadására, amelyek riasztási SMS üzenetet fogadhatnak abban az esetben, ha ismeretlen SIM kártyát helyeznek a telefonba. Adott esetben az elfelejtett jelszót nemcsak a felhasználó, hanem a megbízott barát, ismerős, családtag is megváltoztathatja.
·    Biztonsági vizsgálat beépített feladatkezelő segítségével: Minden fontos telefonfunkcióról információt nyújt, beleértve a töltöttségi állapotot, a szabad lemezterületet, a futó folyamatokat, továbbá Bluetooth és a készülék láthatóság funkció is elérhető az eszköz használatával.
·    Új, átgondolt felhasználói felület: Androidhoz és a Google Play áruházhoz igazított grafikus elemek.
·    Uninstall Protection   ̶  Eltávolítás elleni védelem: Jogosulatlan felhasználó nem törölheti az ESET Mobile Security-t a mobil eszközről.

Az ESET Mobile Security-ről több információt talál ezen az oldalon: http://www.eset.hu/otthoni/mobil
A termék itt érhető el a Google Play oldalán:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems

Kulcsszavak: Eset security Android

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

Játékos módon tanít programozást gyerekeknek a 18 éves vállalkozó robotika csomagja, a Megoldások a holnapért kihívás tavalyi díjazottja a népszerű televíziós műsorban is bizonyított. A Samsung és az EdisonKids közös programja a technológia iránt érdeklődő diákoknak kínál lehetőséget arra, hogy elismert szakemberekkel együttműködve gondolkodó közösséget, alkotóműhelyt hozzanak létre, ahol közösen dolgozhatnak ki jövőformáló megoldásokat. 

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

A kvantumtechnológia áttörést hozhat a járműiparban és az orvostudományban is. A kvantumos jelenségek elsősorban az anyag legkisebb építőköveinek viselkedésében jelentkeznek. Ezek a parányi részecskék teljesen máshogy viselkednek, mint ahogy azt a hétköznapi életben megszoktuk. A kvantumos jelenségekre épülő kvantumtechnológia forradalmi változásokat hozhat a környezetünk érzékelésében és az információfeldolgozásban. A Bosch jelenleg a kvantumtechnológián alapuló első termékeinek fejlesztésén dolgozik, melyek az orvosi és a mobilitási területeken lesznek alkalmazhatók.

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

Mennyire „MI ready” egy-egy vállalkozás, vagyis az adott szervezet milyen mértékben áll készen a mesterséges intelligencia (MI) használatára – a System 32 IT Kft. legfrissebb piackutatása erre kereste a választ. Az online, hiánypótló, nem reprezentatív felmérést, 2024. áprilisában a BellResearch-csel karöltve készítette a cég. 

2024. június 3. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59