Online munkaközvetítés 50 fölöttieknek

MTI Sajtóadatbank, 2012. június 27. 11:35

Online munkaközvetítőt indított a Nagy Generáció Egyesület 50 éven fölülieknek, akik az adatbázisban fizetős és önkéntes munkát is találhatnak.

A www.nagygeneracio.hu oldalon található munkatárs-közvetítő adatbázisban bárki szabadon kereshet és hirdethet, azok is, akik csak egymásnak nyújtanának alkalmi segítséget - tájékoztatta a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-t.

Közleményében utalt arra, hogy az alacsony születési szám miatt létkérdés az Európai Unióban, hogy a munkaképes idősebbek minél tovább dolgozhassanak. Idézte Andor Lászlót, az Európai Bizottság foglalkoztatáspolitikáért felelős biztosát, aki a Nagy Generáció című rádióműsorban elmondta, hogy unió ötven felettieket érintő foglalkoztatási stratégiája most formálódik. A biztos kifejtette azt is, hogy a fiatalok munkanélkülisége egészen más kezelést követel, mint az idősödő korosztályé. Szerinte párbeszéd kellene a munkaadókkal és a társadalom civil csoportjaival, és tanulni kellene azoktól az országoktól - például Svédországtól -, ahol már előrébb tartanak.
 
A Nagy Generáció Egyesület célja, hogy megváltoztassa az ötvenesekről-hatvanasokról alkotott képet. Az 1946 és 1964 között született korosztály zömével nem számolnak a munkáltatók, mint ahogy a hirdetők is csak a 18-49 évesekre koncentrálnak, holott Európa nagy részében már idejét múlta már ez a szemlélet - húzta alá a közleményben Mélykuti Ilona, az egyesület elnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AWS és a SAP mesterséges intelligenciával fejleszti a vállalati erőforrásgazdálkodását

Stratégiai együttműködést kötött egymással az Amazon Web Services (AWS) és az SAP. A generatív mesterséges intelligencia segítségével új képeségekkel és nagyobb hatékonysággal vértezik fel a SAP modern, felhő-alapú vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszerét. 

2024. június 14. 19:25

Az eMAG és a Rejoy elindítja az Easy Buyback programot

Mivel a legnépszerűbb mobiltelefonok átlagára az elmúlt négy évben megduplázódott, az eMAG a Rejoy.hu-val közösen kialakított, teljes mértékben online igénybe vehető Easy BuyBack programon keresztül az eMAG vásárlói régi telefonjuk eladásából származó extra pénzt is beforgathatják új okostelefonjuk megvásárlásába. 

2024. június 14. 17:43

Újra bizalmat kapott a DIMSZ elnöksége

A DIMSZ – az Adatvezérelt Marketing Szövetség – éves közgyűlésén a tagok elfogadták a szervezet beszámolóit és megerősítették a hét elnökségi tag mandátumát.

2024. június 14. 15:59

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

Újragondolt belső tér a jövő önvezető autóiban

Filmnézés, játék vagy épp munka: az automatizált járművek jövőbeni használóinak egyértelmű elképzelései vannak arról, hogyan töltenék el az úticéljuk eléréséig rendelkezésre álló időt. Ezek az igények a belső tér teljes körű újratervezését, valamint olyan komfortos utazási élményt jelentenek, ami új kihívások elé állítja a gyártókat és a beszállítókat. Mindez egy, a Bosch által vezetett németországi kutatásból derül ki. 

2024. június 14. 12:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30