Házhoz viszi minősített tanúsítványait a NetLock

forrás Prim Online, 2012. szeptember 19. 10:36

Zalaegerszegi rendezvényén mutatta be a NetLock Kft. kedvezményes minősített tanúsítvány csomagjait a megyében működő önkormányzatok képviselőinek. A résztvevők gyakorlati példákon keresztül ismerhették meg a vállalat elektronikus ügyintézést segítő megoldásait, amelyekkel könnyen és szabályszerűen válthatják ki a papíralapú rendelet- és jegyzőkönyvküldés folyamatát. A régióból 111 jegyző, körjegyző és polgármester látogatott el a Zala Megyei Kormányhivatalba a szeptember 12-i bemutatón, és vette át már a helyszínen minősített tanúsítvány csomagját, valamint további 30 tanúsítványra érkezett megrendelés.

A minősített elektronikus aláírással ellátott elektronikus állományok teljes bizonyítóerejű magánokirati joghatással bírnak. A NetLock által kibocsátott aláíró tanúsítványok közigazgatási hatósági eljárás során is használható tanúsítványnak számítanak, ezek kibocsátása pedig az ügyfél tulajdonában lévő Biztonságos Aláírás Létrehozó Eszközön történik. Ezzel a módszerrel többek között megoldható az önkormányzati rendeletek és jegyzőkönyvek küldése a fővárosi és megyei kormányhivatalok részére, valamint a papíralapú dokumentumok hiteles elektronikus másolatainak elkészítése.

A tanúsítványokon kívül bemutatkoztak a NetLock által forgalmazott legmodernebb kriptográfiai eszközök is, például az intelligens kártyák. Ezek a hitelkártya méretű mini számítógépek már képesek az egyénre jellemző paraméterek – például szemírisz, ujjlenyomat, tenyérgeometria – tárolására és azonosítására, így biztosítva teljes mértékben az eszköz helyett az egyén azonosítását. A kártyák mellett az ugyanezt a biztonsági szintet nyújtó USB eszközöket is megismerhették a látogatók.

„Minden előzetes várakozásunkat felülmúlta a rendezvény sikere, melyhez nagyban hozzájárult a Zala Megyei Kormányhivatal aktív közreműködése is. A résztvevők a legnagyobb előnyként azt emelték ki, hogy a kötelező személyes regisztrációt helyben, díjmentesen biztosítottuk, és az interaktív szakmai oktatáson pedig azonnal választ kaptak a kérdéseikre. Mindezek megerősítettek minket abban, hogy más megyékben is hasonló rendezvényeket szervezzünk” – foglalta össze a tapasztalatokat Csorbai Ádám, a NetLock Kft. kereskedelmi menedzsere.

„Örömmel fogadtuk és támogattuk a NetLock Kft. kezdeményezését, hogy egy zalaegerszegi eseményen mutathassák be az elektronikus ügyintézést segítő megoldásaikat. Ezzel jelentősen megkönnyítették, hogy a helyi önkormányzatok képviselői minősített tanúsítvány csomagokhoz jussanak, a nagyszámú megrendelésnek köszönhetően ráadásul kedvezményes áron érhették el a papírlapú ügyintézést kiváltó eszközöket. A 23/2012.(IV.25.) KIM rendeletben biztosított lehetőség irattári és papírköltségben jelentős megtakarítást eredményez az állami és önkormányzati szerveknek” – mondta el dr. Sipos János, a Zala Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09