Infotér konferencia 2012

forrás: ÖS, 2012. november 8. 11:04

Szerda délután az eFestival díjkiosztójával kezdődött az idei Infotér Konferencia, amelyet immár harmadszor rendeznek meg a városban. Az ország egyik legnagyobb  informatikai fórumán kiemelt figyelmet kap az elektronikus közigazgatás, illetve a területet érintő nagyszabású fejlesztések.   

Az Informatika a társadalomért című szakmai  fórumot az  Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai,  Távközlési  Elektronikai Vállalkozások Szövetsége szervezi az Anna Grand  Hotelben.
 

A nulladik napon életutakról, munkáról, karrierről beszélgetett Baritz Sarolta Laura, Domonkos-rendi szerzetes nővér, Mautner Zsófia, gasztroblogger és Kammerer Zoltán, olimpiai bajnok kajakozó.
 

A konferencia első napján pedig a tavalyihoz hasonlóan jótékonysági árverést rendeznek, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség felajánlásával egy több sportág olimpikonjai által dedikált magyar válogatott mezre lehet majd licitálni. A befolyt összeget a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyításáért tevékenykedő TRAUTSCH ANDRÁS OLIVÉR ALAPÍTVÁNY kapja.


 

Az INFOTÉR (Informatika a Társadalomért)  Konferencia szinte valamennyi előadásában és szekcióbeszélgetésében az európai uniós   forrásokból megvalósított fejlesztések és azok hatékony felhasználásáról lesz szó.
 

A fórumon a résztvevők körbejárják az információs társadalom valamennyi  területét: az elektronikus közigazgatást, a   telekommunikációt, az oktatás, az egészségügy, a  közlekedés, városirányítás, és az energetika kérdéseit, de foglalkoznak a   készenléti szervek informatikájával is, valamint kiemelt hangsúlyt kap a  közigazgatás átalakítása.

Részletes program itt:
http://infoterkonferencia.rentit.hu/programok

A november 8-9. között zajló rendezvényen ezúttal is  kormánytisztviselők, közintézmények dolgozói, önkormányzatok  vezetői,   cégek, civil szervezetek képviselői, illetve a kutatói-oktatói  szektor hazai és  nemzetközi szakértői vesznek részt. Az esemény fővédnöke: Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter.

A konferencia estéjén stand up comedy fellépők és DJ szórakoztatja majd a vendégeket.
balatonfured.hu

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja első Bumblebee (dongó) színű termékét

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a The Tower 200 Bumblebee Mini toronyházat, egy új színű változatot a közkedvelt The Tower sorozatban. A Tower 200 egy mini-ITX toronyház függőleges kialakítással és kivételes hűtési hatékonysággal. Bár ez a ház kompakt méretű, egy 4090-es grafikus kártya és egy 280 mm-es radiátor is elfér benne. Az új élénk sárga árnyalat hozzáadásával a The Tower 200 sorozat már hat színben kapható: fekete, Snow, Turquoise, Racing Green, Matcha Green és Bumblebee, így könnyedén kiválaszthatod a stílusodhoz illő The Tower 200-at.

2024. január 2. 12:10

Magyarországon is elkezdték blokkolni az AI robotok hozzáférését a weboldalak

Felmérésünk szerint az 1000 legolvasottabb magyar weboldal nagyjából 1%-a blokkolja a mesterséges intelligencia robotok hozzáférését tartalmaikhoz. Világszinten ez az arány már 20% felett jár, de Magyarországon is növekedés várható.

2023. október 12. 16:11

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményre utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya-felső és Zugló állomásra. 

2022. október 4. 15:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50