Megérkezett Windows 7-re az Internet Explorer 10

Czipperer Dia, 2013. február 27. 12:22

Már Windows 7-re is elérhető az Internet Explorer 10 végleges változata. Ez a lépés igencsak időszerű volt, hiszen Windows 8 platformon már négy hónapja debütált.

Az IE új verziója akár 20%-os sebességnövekedést is jelent a 9-hez képest, valamint a modern webes szabványokhoz több támogatással rendelkezik. A Windows 7-re optimalizált változat nagyjából azonos a W8-as verzióval, bár felhasználói felülete nagyjából ugyanaz, mint az IE 9-é. Különbség még, hogy a W8-as beépített Flash verzióval rendelkezik, amely segítségével automatikusan érkeznek a frissítések a Windows Update-ből.

 
A „Do not track”, vagyis a „Ne kövess” funkció alapértelmezetten be van kapcsolva, ami megakadályozza hirdetőket, hogy felhasználói aktivitást/viselkedést automatikusan nyomon kövessék. A böngésző Direct2D és DirectWrite hardveres gyorsítást használ.
 
Egyéb említésre méltó funkciók közé tartozik a beépített helyesírás-ellenőrzés és –javítás, valamint a továbbfejlesztett JavaScript teljesítmény. Emellett támogatja a HTML5, CSS3 és a Web Application új szabványaira vonatkozó előírásokat is. Amit talán még érdemes kiemelni, hogy arra is összpontosítanak, hogy a mobil PC-k akkumulátor élettartamát javítsák.
 
Az új böngésző azonnali frissítésként elérhető bárki számára. A telepítés – a korábbival ellentétben – „important”, vagyis fontosnak minősül, így a háttérben mindenféle kattintás és engedélyezés nélkül fut.
 
A fejlesztők valóban széles körben szeretnék hozzáférhetővé tenni a frissítést, hiszen az angol mellett további 95 nyelven elérhető. Köztük magyarul is, amely a Letöltés.com-ról ingyenesen letölthető – a 32 bites és a 64 bites változat is.
 
Több reklámfilm is készült már a 10-es verzióról, íme kettő közülük. 

 

Forrás: Arstechnica.com, Techspot.com
 

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve őt ki, korábbi szóvivői státusza helyett.

2024. május 7. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02