Személyes adatok a Facebookon – Európa vs. USA

Czipperer Dia, 2013. április 4. 11:01

Az Allfacebook legújabb infografikájából kiderül, mennyire másképp viselkedünk a népszerű közösségi oldalon, a Facebookon. Amerikai és európai adatokat vetettek össze arról, mennyi személyes adatot osztanak meg magukról az emberek. A számok egyértelműen igazolják, hogy mi, európaiak kevésbé tárulkoznak ki az interneten.

Többféle személyes információt megoszthatunk magunkról másokkal a világszinten legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon. Az, hogy, mindezt megtesszük-e, csak rajtunk múlik. Egy friss infografika szerint szeretünk közölni magunkról adatokat (leendő) ismerőseinkkel, de nem mindent.

 

Két kontinens – Amerika és Európa – adatait vetették össze egy infografikában, amelyből látszik, kik a nyíltabbak e téren. Hát bizony, az európaiak óvatosabbak a nagy átlagot tekintve: míg a tengerentúlon a felhasználók 88%-a publikál személyes adatokat profilján, nálunk ez az arány csak 76%.

 

Ha jobban megnézzük az egyes adatokat, néhány dologban azonban mi kerekedünk felül. Például szívesebben tesszük nyilvánossá születési dátumunkat (68% vs. 65%), ezáltal köszöntések százai fogadhatnak minket születésünk napján, de a politikai nézetek közlése terén még nagyobb különbség mutatkozik. Bár ez eleve kényes témának számít, így a százalékok nem túl magasak (21% vs. 10%), de Európában sokkal nyíltabbnak mutatkoznak e téren. Az érdeklődési kör (30% vs. 23%) és a vallás (22% vs. 9%) tekintetében is az európaiak közölnek több információt, ezek ellenére azonban mégis úgy tűnik, hogy Amerikában nyíltabbak az emberek.

 

A szülőváros, családtagok, kapcsolati információk, tanulmányok tekintetében mi kevesebb dolgot árulunk el magunkról, ami összességében azt jelenti, hogy a valóban személyes információkat nem igazán teregetjük ki a nagyvilágnak.

 

Forrás: Allfacebook.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50