Facebook: fizetőssé válnak egyes üzenetek

Czipperer Dia, 2013. április 8. 16:32

Az Egyesült Államokban már tesztelték a Facebook legújabb módszerét, amellyel megszűnik a közösségi oldal teljesen ingyenes formája: bizonyos üzenetekért fizetni kell a felhasználóknak. A  sikeres tesztidőszak után az Egyesült Királyságban is bemutatkozott az új megoldás.

A Facebook már bevezette az Egyesült Királyságban legújabb módszerét, miszerint egyes üzenetek után fizetniük kell a felhasználóknak. A szigetországban a felhasználóknak ki kell nyitniuk a pénztárcájukat azért, ha híres vagy olyan embereknek küldenek üzenetet, aki nem tartozik ismerőseik közé.

 

A közösségi oldal azzal indokolta a lépést, hogy ezzel megakadályozzák az ismeretlen emberektől származó üzenetek hadát, vagyis mások „zaklatását”. Természetesen az ismerősökkel, barátokkal való kommunikáció továbbra is ingyenes marad.

 

Azoknak, akik olyan embernek szeretnének üzenni, aki nem ismerősük a közösségi oldalon, 71 penny (kb. 250 forint) körüli díjat kell fizetniük, így az üzenetet közvetlenül a felhasználó postaládájába tudják küldeni. Létezik egy másik módja is, hogy üzenjünk másoknak. Ez a forma ingyenes, bár a felhasználók többsége nem is tud róla, hogy ez létezik. Ennek a lényege, hogy egy kevésbé „látható” mappába kerül az üzenet.

 

Ezt a szolgáltatást csak a 18 éven felüli felhasználók vehetik igénybe, és az oldalon közvetlenül lehet fizetni. A sávokat egyelőre még tesztelik, vagyis a népszerűségi index alapján szeretnék a hírességek „értékét” meghatározni. A díjak akár 10 font (kb. 3500 forint) körül is mozoghatnak., sőt a legprominensebb személyek – pl. Mark Zuckerberg ára – jócskán e fölé kúszhat.

 

Egy Zuckerbergnek küldött levél nem olcsó mulatság

 

Jelenleg még csak ebben a két országban indították el a szolgáltatást, de más országokban is tervezik. Az újítás nagy felháborodást válthat ki, hiszen ezzel megszűnik az ingyenesség elve, valamint sokkal több jelölést kaphatunk majd a közeljövőben.

 

Forrás: Independent.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59