Az Android kerekedhet felül a 2013-as tabletháborúban

Czipperer Dia, 2013. április 15. 13:31

Az ABI Research szerint az Android idén végre átveszi a vezetést az iOS-től a táblagép-értékesítések terén. A tabletek népszerűségben és kényelemben már a PC-ket is túlszárnyalják.

A múlt évhez képest 38%-os csökkenés várható az Apple háza táján a táblagépeladások tekintetében. Az ABI Research előrejelzései szerint az Android kerekedhet felül a 2013-as tabletháborúban.  A jóslatok szerint a Samsung vezetheti majd az eladásokat, ami nem is tűnhet olyan hihetetlennek az év eleji IHS felmérés után.

 

Az Android elterjedése és népszerűsége 2010 óta folyamatosan nő, egyre inkább a speciális termékek birodalmába nyomva ezzel az iPadet. Az Apple, ha nem változtat taktikáján, könnyen kockáztathatja népszerűségét, ugyanis ma már az könnyű elérhetőség, beszerezhetőség és természetesen a megfizethető ár dominál (lásd: Egyre inkább az olcsó táblagépeket keresik). Bár azt hiszem, nehéz elképzelni, hogy az Apple feladná pozícióját.

 

A felmérés egyébként az elkövetkezendő években is növekedést jósol a Google operációs rendszerének, valamint a táblagépek növekvő népszerűségének, hiszen e tekintetben már most túlszárnyalják a PC-ket.

 

Forrás: Android-apps.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növeli európai termelési kapacitását a Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat kedden megnyitotta okosgyárát Dunavecsén. A 28.000 négyzetméteres épületben ötszázan dolgoznak majd.

2024. május 30. 19:06

GKID-Mastercard eTOPLISTA 2023 – a legnagyobb és legismertebb webáruházak rangsora

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő, és ott a legnagyobb forgalmat generáló online kereskedőkről. Az e-kereskedelmi kutató- és tanácsadócég a Mastercard közreműködésével idén négy tematikus forgalmi rangsort állított össze. A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett ismét elkészült az élelmiszerek és háztartási cikkek online értékesítésével foglalkozó kereskedőket tömörítő TOP10-es FMCG lista, valamint a legalább bruttó 5 milliárdos online kiskereskedelmi forgalmat elérő, 100%-ban magyar tulajdonú kereskedőkről is rangsor készült. Ebbe a mezőnybe idén is 13 magyar webáruház került be. 

2024. május 30. 17:19

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.

2024. május 30. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52