A Windows Phone lekörözte a BlackBerryt

Czipperer Dia, 2013. május 17. 14:31

Az szinte már evidens, hogy az okostelefon piacon az Android és az iOS birtokolja az első két helyet. A harmadik hely azonban most már nem tűnik olyan stabilnak. A Windows Phone egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a tortából, míg a BlackBerry kezdi elveszteni népszerűségét – legalábbis egyelőre.

Az IDC legfrissebb eredményei szerint a Windows Phone áll jelenleg a harmadik helyen a mobil operációs rendszerek listáján, maga mögé taszítva ezzel a BlackBerryt. Bár a százalékok nem túl magasak, a WP előnyét azonban jól szemléltetik. Míg a BlackBerry 2,9%-ra csúszott vissza, addig a Windows Phone 3,2%-on áll.

 

A korábbi adatokat nézve a BlackBerry jelentős veszteséggel számolhat, ugyanis bár már korábban is lefele haladt a lejtőn, de nem ilyen mértékben. 6,4%-ról 5,2%-ra esett vissza akkor, most azonban felére csökkent a népszerűsége.

 

A Microsoft már korábban is szépen csendben menetelt felfelé, ahogy most is teszi. 3%-on állt korábbi adatok szerint, akkor is csupán 0,1%-os javulást generálva, most pedig mindössze 0,2%-ot erősített. Ezzel azonban máris sikerült megelőznie konkurensét.

 

 

Na de, ahogy ez most is látszik, az adatok napról napra változnak. A Z10, Q10 még ki tudja, mit produkálnak a piacon, és a BB10 elterjedése mennyire alakítja majd a mutatókat.

 

Forrás. Techspot.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50