ASUS 8-as sorozatú alaplapjai USB 3.0 tanúsítvánnyal

forrás: Prím Online, 2013. július 22. 12:26

Az ASUS bejelentette, hogy a 4. generációs Intel Core processzorokhoz készült TUF Gryphon Z87, H87-Plus és B85-Plus alaplapjai  – világelsőként  megkapták az USB 3.0 SuperSpeed tanúsítványt. Az USB 3.0 tanúsítvány az új SuperSpeed technológiára felkészített eszközökkel való kompatibilitás fontos bizonyítéka. Az ASUS mától már képes garantálni ezt az ügyfeleinek az Intel 8-as sorozatú lapkakészletekre épülő alaplapok esetében.

Szigorú tesztek, kiváló minőség


Hogy egy alaplap megkapja az USB 3.0 tanúsítványt, több mint 190, az USB Implementers Forum nevű szervezet által meghatározott kimerítő tesztet kell teljesítenie. Ezek között van nyúzóteszt, vizsgálják a jelminőséget, illetve hogy milyen adatátviteli sebességre képes az alaplap hosszabb időn át. A teljes SuperSpeed adatátviteli sebesség akár 5 gigabit/másodperc is lehet – ez tízszerese az USB 2.0 sebességének.


A jóváhagyott SuperSpeed alaplapoknak azt is demonstrálniuk kell, hogy széles körben kompatibilisek a meglévő USB-s eszközökkel. Ehhez 39 különféle termékkel és eszköztípussal kell együttműködnie, köztük nyomtatókkal, USB-meghajtókkal, videokamerákkal, egerekkel és headsetekkel.

Alaplapok és még több


Az ASUS TUF Gryphon Z87, H87-Plus és B85-Plus tovább viszi azt az ASUS hagyományt, hogy minden területen érdemes újítani. A hadiipari elvárásoknak is megfelelő, micro-ATX szabványú TUF Gryphon Z87 alaplap a legszigorúbb környezeti feltételek kiszolgálásához készült. A TUF (The Ultimate Force) olyan technológiákat jelöl, mint a Thermal Radar 2, ahol a teljes rendszer hűtését személyre szabott ventilátor-vezérléssel segítik, vagy a válogatott alkatrészek, amelyek között rendkívül teherbíró ötvözött anyagú tekercsek, 10K Black Metallic kondenzátorok és MOSFET-ek találhatók.


A H87-Plus és a B85-Plus ATX alaplapok további javítását szolgálja az ASUS 5X Protection technológia, amely az érzékeny alkatrészeket védi a rövidzárlattól, az elektromos túlfeszültség ellen és más hasonló kockázatoktól. Az ASUS 5X Protection része az ASUS DIGI+ VRM (feszültségszabályzó modul) technológia, amellyel biztosítható a processzor kiegyenlített áramellátása; a túláramvédelem a rendszert és RAM-modulokat károsító rövidzárlatok kivédéséhez, a rendszer biztonságának és élettartamának javításához; az elektrosztatikus kisülésvédő; az 5K szilárdtest-kondenzátorok és a rozsdamentes acél hátoldali I/O-csatlakozók a lehető legjobb megbízhatóság és strapabírás biztosításához.


Elérhetőség és árak


A Gryphon Z87, H87-Plus és B85-Plus alaplapok a lapkakészlet hivatalos startja óta megvásárolhatók hazánk számítástechnikai kereskedéseiben.

Kulcsszavak: alaplap ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50