Rendhagyó tanórák a Lenovóval – 2. rész

Indul a Motivátor Nagydíj

Czipperer Dia, 2013. szeptember 3. 14:39

A mai nem mindennapi Lenovo eseményen a táblagépek után a Motivátor Nagydíj elnevezésű projekttel ismerkedhettünk meg. Ez nem más, mint egy tehetségkutató pályázat, amely most szeptemberben indul.

Becsengettek a második órára is az Iskolában, és a főszerep a Lenovo szakmai kezdeményezésének jutott. A Motivátor Nagydíj célja, hogy a fiatalokat szólítsák meg: az egyetemistákat és a pályakezdőket.

 

 

A kampány célja aktivitásra buzdítani a 30 év alatti fiatalokat, leginkább az egyetemista réteget, akiknek ötleteik, terveik vannak, amelyek a Lenovo segítségével megvalósulhatnak. A Lenovo „Those Who Do” szlogenje tökéletes passzol ahhoz az elképzeléshez, hogy a tettrekész fiatalokat szeretnék megszólítani.

 

Maximum 3 fős csapatok nevezhetnek maximum két perces rövid videókkal, melyeket a Lenovo Magyarország Facebook oldalán kell feltölteni. Nem feltétel, hogy mindenki egyetemista legyen, elég, ha a csapat egyik tagja az. Sőt, a téma is teljesen szabad, a műszakitól egészen a művészi témákig. A Lenovo Motivátor Nagydíjra a pályázók Prezi-ben is feltölthetik nevezéseiket egy Facebook alkalmazáson keresztül.

 

 

Szeptember 16-án indul és október 30-án zárul a pályázat, ahol 10 nyertes csapatot választanak ki az első körben, amelyből 5 pályaművet a zsűri választ ki, 5 pályaművet pedig Facebook szavazással lehet bejuttatni. A második forduló november 15-én zárul, ez idő alatt kibővíthetik ötleteiket, majd november 28-án zárul a verseny, ahol élőben prezentálják a műveket, melyekről végül a zsűri dönti el, melyik az abszolút nyertes.

 

A kampányt a Facebookon és a YouTube-on is hirdetik videóval (a kampány arca a Mary Popkids zenekar frontembere, Bártfalvi Sándor), vagyis azokon a csatornákon, ahol a fiatalok valóban jelen vannak. A szakmai zsűri tagjai pedig: Dr. Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár, Halácsy Péter, a Prezi alapítója, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Radnai Péter, a Kocka-ház ötletgazdája és a Chello Central Europe produkciós igazgatója, valamint Turcsán Tamás, független start-up tanácsadó, a SmartUp Kft. alapítója.

 

Bővebbb információ a pályázatról a hivatalos oldalon található.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Női szakemberekkel mutat példát a fiataloknak az IVSZ és a WiTH

Március 20-án délután második alkalommal adták át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy olyan különdíjat is átadott, amellyel minden évben egy, a szakterületén kiemelkedően teljesítő pedagógus munkáját ismerik el.

2024. március 21. 17:55

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50