Bell Labs kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Bell Labs

100 Gbit/s-os távolsági adatátvitel

A Lucent Technologieshoz tartozó Bell Labs mérnökeinek sikerült több mint 400 km-es távolságra 100 Gbit/s-os jelet továbbítani optikai kábelen.

Kulcsszavak: Lucent Bell Labs
2006. március 13. 20:30

Bell Labs: Adattovábbítási világrekord

A Lucent Technologies kutatási részlegeként működő Bell Labs. a napokban bejelentette, hogy sikeresen megduplázta a nagy távolságú telekommunikációs hálózatok által elérhető sebességet, és összeköttetési távolságot.

2002. március 24. 21:40

Globális roaming a COPS segítségével

A Bell Labs olyan szoftvert mutatott be, amely lehetőséget ad arra, hogy a mobilhasználókat a világ bármely részéről ugyanazon a számon lehessen hívni. A kutatók által ’COPS’-nak nevezett technológiával gond nélkül lehet roamingolni a GSM és a CDMA típusú hálózatok között is.

2001. október 10. 21:01

Szupravezető műanyag alacsony hőmérsékleten

A Bell Laboratórium kutatói elkészítették a világ első olyan műanyagát, amely minden ellenállás nélkül vezeti az elektronokat, vagyis szupravezetőként viselkedik. Az új szupravezető műanyag felhasználási területe rendkívül széles, használható kvantum számítástechnikai elemként és szupravezetőként az elektronikában.

Kulcsszavak: trend Bell Labs
2001. március 10. 08:39

Szilícium rádió-vevő

A Lucent Tecghnologies Inc. Bell Labs bejelentette, hogy elkészítette az első olyan szilícium lapkát, amely a vezeték nélküli hálózatok részeként veszi a rádió jeleket a mobil készülékektől.

2001. február 12. 08:45

A mobiltelefonok új felhasználási köre

A New Jersey-i Bell Labs kutatói egy figyelemre méltó dolgot fedeztek fel, miszerint a mobiltelefonok sugárzásának segítségével az ember pulzusa, vagy akár légzése is figyelemmel kísérhető.

2001. február 9. 22:33

A miniatürizálás következő állomása: DNS

Tudósok apró csipeszeket készítettek az "élet kódját" hordozó DNS-ből. Az apró szerszám minden egyes karja mindössze 70 nanométer (a milliméter egymilliomod része).

Kulcsszavak: trend Bell Labs
2000. augusztus 14. 21:53

Bell Laboratórium Technológiai Szeminárium

A XXI. század új telekommunikációs megoldásairól: a jövő hálózatairól, az internet fejlődéséről, a küszöbön álló multimédia-alkalmazásokról és az adatkommunikációs trendekről tartanak előadásokat pénteken a Pesti Vigadóban a Lucent Technologies Bell Laboratóriumának vezető kutatói.

2000. április 28. 12:47

75. születésnap - fantasztikus eredménnyel

A Bell Laboratórium mérnökei ezen idő alatt 40 ezer szabadalmat jelentettek be. Ezek között található a tranzisztor, a digitális hálózat, a digitális jelfeldolgozás, a lézerek, az optikai kommunikációs rendszerek, a kommunikációs műholdak, a mobiltelefonok, a hangtárcsázás és a modemek. A jubileumra a világon először több terabit sávszélességű adatátvitelt valósítottak meg több száz kilométer távolságra, üvegszálas kábelen keresztül.

2000. március 19. 16:45

Ballisztikus nanotranzisztor

A Bell Labs kutatói az IEDM '99 (International Electron Devices Meeting) konferencia első napján egy következő generációs tranzisztorstruktúrát mutattak be, amely már átmenetet képez a végállomás, az atom/elektron szintű kapcsolók felé.

Kulcsszavak: trend Bell Labs tranzisztor
1999. december 8. 22:40

10 Gbps-os Ethernet-multiplexer

A Lucent Technologies céghez tartozó Bell Laboratórium kutatói és fejlesztői a Networld+Interop konferencián bemutatták a világ első 10 Gbps-os Ethernet-multiplexerét.

1999. augusztus 20. 16:23

A holnap kommunikációs technológiái

Huszonötezer világszabadalom fűzôdik a Bell Laboratórium nevéhez. 1925. évi alapítása óta a világhírű fejlesztôintézetben mindig olyankor születtek újabb találmányok és világformáló ötletek, amikor a tudósok és a mérnökök összefogtak a felhasználói problémák megoldására.

1999. augusztus 20. 16:23

Katona a tövénymódosításról

Az Országgyűlés távközlési bizottsága előtt van a távközlési törvény módosítása – hallottuk Katona Kálmán hírközlési minisztertől, aki május 6-án, Budapesten, a Thália színházban megnyitotta a Bell Labs technológiai szemináriumot.

1999. augusztus 20. 16:22

Adatátvitel megnégyszerezve

A Lucent Technologies kutatási-fejlesztési részlege egy nagy távolságú optikai adatátviteli rendszer prototípusát mutatta be, mely a legkorszerűbb technológiát alkalmazza a jelenlegi adatátviteli rendszerek kapacitásának megnégyszerezésére.

1999. június 18. 00:06

Bell Labs: konvergenciaszeminárium

A jelenleg születőben lévő új ipari kategória, a konvergens kommunikációs hálózatok és technológiák létrehozásával kapcsolatos legfrissebb kutatások a témája a Lucent Technologies Bell Laboratóriuma május 6-ai nemzetközi szemináriumának.

1999. május 11. 08:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14