BlueVoyant kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: BlueVoyant

Tippek a biztonságos online karácsonyi vásárláshoz

Évről évre egyre nagyobb az e-kereskedelmi üzletek forgalma a novemberi és decemberi időszakban. Ilyenkor több százezres nagyságrendben vásárolnak termékeket a fogyasztók, ami akár 35 százalékos növekedést is jelenthet az év többi időszakához képest. Ez a növekedés nem csak az online kereskedőknek jelent jó lehetőséget, de a kiberbűnözőknek is, hiszen számukra a több vásárló több célpontot jelent. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat ahhoz, hogy a vásárlók biztonságban tudhassák pénzüket és adataikat.

2023. december 6. 16:04

A közelgő PSD3 szigorít a csalásmegelőzés terén

Az Európai Unió illetékes szervei már dolgoznak a PSD3 tervezeten, amely finomhangolja a lakossági pénzforgalomra vonatkozó korábbi szabályozásokat. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői szerint az érintett szervezeteknek már most érdemes figyelemmel kísérni a változásokat, és elkezdeni a felkészülést a várható módosításokra, különös tekintettel a kibertérben jelentkező kockázatok kezelésére.

2023. november 26. 13:47

A kibervédelem top 5 nehézsége 2023-ban

Október a Kiberbiztonsági Tudatosság Hónapja, ebben az időszakban a szervezetek világszerte kiemelt hangsúlyt fektetnek a biztonsági tanácsokra. Az alkalomból a BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői is megosztják, hogy legfrissebb megfigyeléseik szerint mely területeken szembesülnek a legégetőbb kihívásokkal a vállalatok. Sokfelé aprózódik a figyelmük a szűkülő költségvetések és szakemberhiány mellett: szigorúbbá váló előírások, szofisztikáltabb támadás típusok, illetve sebezhető szoftverek és tájékozatlan alkalmazottak is nehezítik a dolgukat. 

2023. október 27. 11:40

A mesterséges intelligencia sötét oldala

Mint minden iparágban, a kiberbűnözésben is óriási változásokat idézett elő a mesterséges intelligencia az elmúlt hónapokban. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat fenyegetésekkel kapcsolatos információi szerint a támadók rosszindulatú kódok írásához és rendkívül meggyőző adathalász e-mailek fogalmazásához is egyre szélesebb körben használják a modern technológiákat. A közeljövőben pedig számíthatunk többek között az MI-vel támogatott rosszindulatú szoftverek megjelenésére, a dokumentumhamisítás fejlődésére és a dezinformációs kampányok fellendülésére.

2023. október 17. 11:28

Vigyázat, más hálójával halásszák az adatainkat!

A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat friss jelentése  szerint egy év alatt körülbelül a tízszeresére nőtt az adathalász támadások körében az olyan „3rd party phishing” támadások aránya, amely során egy köztes felületet is igénybe vesznek arra, hogy az áldozatok bizalmába férkőzzenek, és ellopják az adataikat. A kockázatok csökkentéséhez és a károk megelőzéséhez a szakértők azt tanácsolják, hogy a vállalatok edukálják az ügyfeleiket és alkalmazottaikat, illetve folyamatosan monitorozzák és mielőbb távolítsák el a hamis domaineket.

2023. szeptember 15. 18:01

Íme a kibervédelmi to-do lista őszre

Hamarosan vége a nyárnak, és a legtöbb vállalatnál kezdetét veszi egy sűrűbb időszak. A kipihent munkavállalók visszatérnek a szabadságról, és elkezdhetik megtervezni és megvalósítani a következő nagy projekteket. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői arra figyelmeztetnek, hogy ebben az időszakban ajánlott kiemelt figyelmet fordítani a kiberbiztonságra mind a tervezésnél, mind az alkalmazottak oktatásánál. Csak így biztosítható, hogy a szervezetek képesek legyenek kivédeni az egyre szofisztikáltabbá váló kibertámadásokat, és eleget tegyenek a minden eddiginél szigorúbb előírásoknak, mint például a DORA és a NIS2.

2023. augusztus 30. 09:57

Az ellátási lánc rengeteg kockázatot rejt

Nagy fába vágja a fejszéjét az, aki minden egyes kockázatot fel akar térképezni az ellátási láncában. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői szerint azonban mindenképpen érdemes foglalkozni a témakörrel, mivel komoly károkat, teljes operatív leállást és termelés kiesést okozhat, ha egy beszállítónál valamilyen fennakadás adódik. Ez pedig sajnos rengeteg területen jelentkezhet a kiberbiztonságtól kezdve az események monitorozásán át az üzletfolytonossági hiányokig.

2023. augusztus 17. 11:27

Az ellátási lánc biztonsága közös érdek

Minden vállalat csupán annyira van biztonságban, amennyire a leggyengébb szem az ellátási láncában. Hiába védjük csúcstechnológiával a saját rendszereinket, ha olyan beszállítókkal dolgozunk, akik nem fordítanak elég figyelmet a kibervédelemre és az üzletfolytonosság fenntartására. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői szerint minden szervezetnek érdemes holisztikus módon, minden fontos területre kiterjesztve kezelnie az ellátási láncok védelmét.

2023. július 31. 14:40

Vigyázat, csalók a közösségi médiában!

A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat friss jelentése szerint újfajta csalási módszer terjed a Facebookon, amelyben egy bank hamis profiljával tévesztik meg a gyanútlan ügyfeleket. Ugyanakkor a bevált taktikákat sem dobják sutba az internetes bűnözők, csupán új köntösbe öltöztetik időről időre, hiszen jól kereshetnek a hiszékeny emberek átverésével. A BlueVoyant szakértői összegyűjtötték a közösségi médiában jelenleg leggyakrabban alkalmazott átveréseket, hogy segítsenek elkerülni a veszélyeket.

2023. július 17. 15:59

Az öt leggyakoribb mítosz a felhőbiztonsággal kapcsolatban

A felhőszolgáltatások segítik a vállalatokat a költségek és az erőforrások optimalizálásában, illetve rugalmasabb és agilisabb működést tesznek lehetővé, ám a felhőt is tudni kell biztonságosan használni ahhoz, hogy előnyeit maximálisan kiaknázhassuk. A biztonság területén azonban még mindig akadnak tévhitek és félreértések, a BlueVoyant szakértői ezért összegyűjtötték a leggyakoribb mítoszokat és a hozzájuk kapcsolódó tudnivalókat. 

2023. június 26. 16:59

Együttműködés a digitális infrastruktúra és az alkalmazások biztonságért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója bejelentette, hogy a BlueVoyant kiberbiztonsági megoldásaival bővítette szolgáltatás portfólióját Magyarországon és a Cseh Köztársaságban. A BlueVoyant iparágvezető, globális kibervédelmi vállalat a belső és külső kibervédelem szakértője, amely jelentős ügyfélkörrel rendelkezik a régióban.

2023. június 18. 15:38

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

Amit tudni érdemes az Európai Unió új kiberbiztonsági irányelvéről

A közelmúltban hatályba lépett a kiberbiztonságról szóló, felülvizsgált irányelv (NIS2), amely az egész Európai Unióra kiterjed, és várhatóan Európa-szerte széles körben érinti majd a kibervédelmi szabályozást. Célja, hogy megerősítse az Európai Unióban üzleti tevékenységet folytató összes szervezet kiberbiztonságát. Érdemes már most elkezdeni a tervezést és a szükséges lépések bevezetését, ezért a BlueVoyant szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat.

2023. április 23. 13:04

A BlueVoyant kutatása azonosítja a legújabb kibertámadási technikákat és védekezési módszereket

BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat közzétette "Emerging External Cyber Defense Trends" című kutatásának megállapításait. A legújabb jelentés rávilágít a szervezetekre veszélyt jelentő, a hagyományos informatika peremterületein kívülről érkező kockázatokra és azok elhárításának módszereire. A dinamikus adathalászat, a smishing azaz SMS adathalászat, a DNS-infrastruktúrával való visszaélés, az új sebezhetőségek gyorsabb kihasználása és az egyre növekvő számú pénzügyi csalások jelentik a legújabb trendeket.

Kulcsszavak: biztonság BlueVoyant
2023. március 21. 15:40

A BlueVoyant nagy lendülettel és több mint 900 ügyféllel lépett az új évbe

A belső és külső kibervédelem területén iparágvezető BlueVoyant az ügyfelek még jobb kiszolgálása érdekében a tavalyi évben kiterjesztette globális jelenlétét és tovább fejlesztette technológiai képességeit. A vállalatnak több mint 900 ügyfele van több mint 40 országban, miközben 35 százalékkal növelte munkatársainak számát.

2023. február 24. 18:40

A BlueVoyant 2023-as kiberbiztonsági előrejelzései

Diverzifikálódnak a zsarolóvírus-csoportok, kifinomultabb és egyre szélesebb kört érintő támadástípusokra számíthatunk, szigorodnak a kiberbiztosítási feltételek, valamint még nagyobb figyelmet kapnak az ellátási láncokat érintő támadások és az IT-higiénia. A BlueVoyant iparágvezető kibervédelmi vállalat szakértői összeállították 2023-as kiberbiztonsági előrejelzésüket, amelyek alapján érdemes felkészülni az új évre.

2023. január 23. 15:42

BlueVoyant: A digitális ellátási láncok védelme továbbra is szignifikáns üzleti kihívást jelent

A belső és külső kibervédelem területén iparágvezető BlueVoyant mai sajtóeseményén bemutatta legfrissebb kutatásának megállapításait. A vállalat harmadik alkalommal kiadott Az ellátási lánc kiberkockázat-kezeléséről szóló éves globális jelentésének (The State of Supply Chain Defense: Annual Global Insights Report)* eredményeit a Magyarországon másfél éve jelenlévő kiberbiztonsági vállalat szakértői ismertették.

2022. december 9. 20:32

A BlueVoyant új tanulmánya azonosítja a vállalatok kritikus területeit

A külső és belső kibervédelem területén iparágvezető BlueVoyant új jelentése a magántőke-portfólió társaságokat érintő kiberkockázatokat elemzi. A riport szerint a portfólió társaságok számára az informatikai működés kihívásaiból adódó IT-higiéniai problémák jelentik az egyik legfőbb támadási felületet. A sikeres kibertámadások komoly pénzügyi károkat és bizalomvesztést eredményezhetnek.

2022. december 3. 13:23

Zsarolóvírusok: kifizetődik-e, ha fizetünk?

A zsarolóvírus-támadások nem érnek véget a váltságdíj kifizetésével. Az incidens azonnali kezelésétől az elhúzódó üzleti helyreállításig óriási kár érheti az egyes szervezeteket, amelyeknek gyakran csak néhány órájuk van súlyos döntéseket meghozni. A kiberbiztonsági területen iparágvezető BlueVoyant hatodik alkalommal csatlakozott az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynökségének tudatos internethasználatot hirdető kampányához, amelynek apropóján összefoglalta, mit kell tudni az egyik legveszélyesebb kiberbűnözési formáról, a zsarolóvírusról.

2022. október 29. 14:00

BlueVoyant: A médiaipar számos kiberbiztonsági kihívással néz szembe

A kiberbiztonsági vállalat jelentése szerint a médiatartalom előállítását és terjesztését támogató, kulcsfontosságú szolgáltatók közel harmadát fenyegetik biztonsági kockázatok a nyilvánosan hozzáférhető felületeik sebezhetősége miatt.

2022. október 5. 12:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47