Hold kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Hold

Egy kicsinek már sikerült: a SpaceIL csapatának szondája indul a Holdra

Ticket to the Moon - bejelentették az első hivatalos indítási szerződést a Google Lunar XPRIZE versenyében. Az izraeli SpaceIL csapatának holdszondája 2017 második felében indulhat égi kísérőnkhöz.

Kulcsszavak: űrkutatás Hold Google
2015. október 8. 11:34

Közösségi finanszírozással indulna az első afrikai Hold-misszió

Az Africa2Moon projekt szervezői a legszegényebb kontinens mérnökeinek és tudósainak következő generációját szeretnék megnyerni céljaikhoz.

2015. január 13. 13:13

A Földre visszatérni képes holdszondát indít Kína

Új holdszondát küld az űrbe Kína, méghozzá egy olyan szerekezetet, amely képes visszatérni a Földre. A még idén visszaérkező jármű az ország nagyszabású űrprogramjának részét képezi.

Kulcsszavak: tudomány Hold Kína világűr
2014. augusztus 12. 16:56

A Holdra szállás 45. évfordulójára emlékeztek a Fehér Házban

Barack Obama amerikai elnök az első Holdra szállás 45. évfordulója alkalmából kedden a Fehér Házban fogadta az Apollo-11 legénységének két tagját, Buzz Aldrint és Michael Collinst, valamint az égitestre elsőként lépő űrhajós, Neil Armstrong özvegyét, Carolt.

2014. július 23. 12:06

Egy kő volt a kínai holdjáró veszte

A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint egy kővel való ütközés miatt vált működésképtelenné januárban a Jáde Nyúl kínai holdjáró, mely nemsokára végleg felmondhatja a szolgálatot. A jármű útja során számos előre nem látható nehézségbe ütközött.

Kulcsszavak: tudomány világűr Hold Kína
2014. július 21. 15:49

A Mars helyett a Holdat javasolta a NASA célpontjául egy amerikai jelentés

A The Washington Post napilap csütörtöki számában ismertetett jelentésében az amerikai Nemzeti Kutatási Tanács (NRC) azt fejtegeti, hogy az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA emberi űrrepülési programja fenntarthatatlan és nem biztonságos, ezért annak a Mars helyett előbb inkább a Holdra kellene összpontosítania.

2014. június 10. 11:16

A nemzetközi űrállomás Salgótarjánból

Az MTI fotósa kapta el azt a pillanatot, amikor a Nemzetközi Űrállomás a Hold előtt halad el. A képet Salgótarjánban rögzítette.

2014. február 16. 15:34

Együttműködés, hogy a magyar űrszonda a Holdra jusson

Az AIG Biztosító magyarországi fióktelepe szeretné, hogy a Puli Space űrszondája eljusson a Holdra a Google versenyében. Ezt együttműködés keretében is megerősítette. A biztosított magyar űrkutatók hamarosan Hawaii szigetén tesztelik élesben a szondát.

2013. november 27. 11:09

Versenyfutás az űrbeli javakért

Egy magáncég kért bányászati jogokat a Holdon. Kína szándéka is az, hogy 2025-ben már héliumot bányászna az égitestről. Kicsit utópisztikus.

2013. november 15. 09:41

A Hold, ahogy eddig még nem láttuk [Videó]

A NASA honlapján tette közzé azt a videót, amelyen a Hold forgását nézhetjük végig, vagyis egy holdhónapot, mindössze 24 másodpercben.

Kulcsszavak: tudomány NASA Hold videó
2013. szeptember 16. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte már 22. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosít arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat. 

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

Az ESET globális FinTech-kutatásának üzleti szegmensében vizsgálta a felsővezetők hozzáállását a pénzügyi technológiához (FinTech) és a biztonsághoz: a felmérésben 1200 felsővezető vett részt az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Japán és Mexikó különböző iparágaiból. A felmérésből kiderült, hogy az üzleti vezetők több mint kétharmada (68%) tervezi növelni a pénzügyi technológiába, azaz a FinTech-be történő befektetéseit a 2021-2022-es időszakban.

2021. július 7. 12:37