ITBN kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ITBN

ITBN: a folyamatos kibertámadásokra a többszintű védelem a válasz

Tekintettel a kibertámadások utóbbi években tapasztalt megsokszorozódó mennyiségére és a növekvő fenyegetettségre, a többszintű védelem fontossága ma már megkérdőjelezhetetlen – hangsúlyozta Paula Januszkiewicz a nemzetközi hírű etikus hacker, a Microsoft egyik vezető biztonságpolitikai tanácsadója. A kibertér biztonsága ingatag, nem véletlen, hogy az idei ITBN (Informatikai Biztonság Napja) konferencián az „Overexposed”, vagyis a „túlzottan kiszolgáltatott” volt az egyik kulcskifejezés.

Kulcsszavak: biztonság Microsoft ITBN
2022. október 20. 15:41

Saját dolgozóik sodorhatják kiberveszélybe a cégeket

Hiába emelkedik évről évre a kiberfenyegetettség szintje, és hiába költenek egyre többet a vállalatok védelemre, a cégek informatikai területen dolgozó szakembereinek 77 százaléka gondolja úgy, hogy saját szervezete nem képes napjaink biztonsági kihívásaival megküzdeni. A probléma egyik leggyakoribb forrása az alacsony felhasználói tudatosság: ha egy cég alkalmazottai nincsenek tisztában az alapvető kiberveszélyekkel, könnyen áldozatokká válhatnak, és rajtuk keresztül veszélybe kerülhet az egész szervezet - hangsúlyozta Solymos Ákos, a QUADRON Kibervédelmi Kft. szakértője szerdán az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) konferencián. 

2018. szeptember 27. 11:01

Pár nap múlva itt az ITBN CONF-EXPO!

Már csak pár nap és itt az ITBN CONF-EXPO, Közép-Európa legnagyobb IT biztonsági rendezvénye. Az elmúlt 10 évben a rendezvény jelentősen kinőtte magát, idén ezt leköveti a megújult koncepció is. Összeszedtük a legfontosabb érveket, hogy miért érdemes kilátogatni a Groupama Arénába:

Kulcsszavak: konferencia security ITBN
2015. szeptember 18. 17:36

Ismeretlen támadók ellen készít fel az idei ITBN

 

Az ITBN idén új helyszínen, néven és megújult regisztrációs metódussal várja az IT-biztonsági szakmát, üzleti döntéshozókat és a téma iránt érdeklődő közönséget. Az idei eseményt az FBI Kibervédelmi Divíziójának egyik vezetője nyitja meg. Az ITBN fő témája 2015-ben „Harc az ismeretlennel”, így az előadók arra az elsőre lehetetlennek tűnő feladatra vállalkoznak, hogy megoldást találjanak az olyan támadások kivédésére, amikről legtöbbször azt sem tudni, honnan érkeznek. 

Kulcsszavak: security ITBN
2015. július 16. 10:57

ITBN: a hazai rendszerek védettségi szintje rendkívül alacsony

A tízedik alkalommal megrendezett konferencia fő témája a magánszféra védelme és a minél magasabb szintű információbiztonság ellentmondásos kapcsolata volt. Az ütköző érdekek hátteréről, viszonyáról, és a dilemmák lehetséges feloldásáról beszélt több mint 100 vezető fejlesztő és döntéshozó 80 előadás és demó formájában két napon át.

2014. október 24. 17:32

2014-ben is ITBN: ingyenes regisztrációval

Közép-Kelet Európa legnagyobb IT biztonsági rendezvénye immáron tizedik alkalommal, szeptember 23-24-én ismét megnyitja kapuit.

Kulcsszavak: security konferencia ITBN
2014. szeptember 22. 09:15

A kibertér védelmének legaktuálisabb témái az ITBN-en

Az idei Informatikai Biztonság Napján (ITBN) kibertér legaktuálisabb témái kerültek terítékre. Idén 80 IT biztonsági márka képviseltette magát és több mint 2300 résztvevő válogathatott 70 programpont közül. A téma fontosságát a vállalatok és a nemzetek kormányai is egyre inkább felismerik.

 

2013. október 7. 17:32

Ne féljünk az adatszivárgás elleni védelem bevezetésétől!

A napokban lezajlott ITBN konferencián tartott kerekasztal beszélgetést négy ügyfelének képviselőjével a Compliance Data Systems Kft., az adatszivárgás elleni védelem bevezetésének és használatának tapasztalatairól, valamint bejelentette a témakörben tavaly indított saját adatszivárgás elleni védelemmel kapcsolatos online felmérésének folytatását. Az informatikai biztonság napján a kerekasztal beszélgetésen túl szakmai workshop keretein belül is mélyíthették tudásukat a szakemberek az adatszivárgás elleni és mobil védelem legújabb módszereiről és termékeiről.

2013. október 3. 10:50

Ha van pénzed és infrastruktúrád, uralod a kiberteret

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő nyitja meg az idei ITBN-t, aki úgy véli, hogy a morálnak semmiféle szerepe nincs a 21. századi informatikai hadviselésben, kivéve néhány ember félrelépését. A két napos konferencia fókuszában idén az áll, mennyire is vagyunk védtelenek a kibertérben.

 

2013. szeptember 20. 17:08

Informatikai Biztonság Napja – valóban figyel minket a Big Brother?

Közép-Kelet-Európa legnagyobb IT biztonsági konferenciáját, az Informatikai Biztonság Napját (ITBN) idén szeptembber 25-26. között rendezik meg. Hazai és nemzetközi IT-s és független szakemberek egyaránt képviseltetik magukat. A két nap alatt keresik a választ arra, hogy mennyire is vagyunk védtelenek a kibertérben. 

2013. szeptember 13. 10:52

ITBN-konferencia - a kiberhadviselés a jövő egyik legnagyobb kihívása

Az idén szeptember 25-26-án, immár nyolcadik alkalommal és rekordszámú, 2245 résztvevővel rendezték meg az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) konferenciát és kiállítást. A két nap alatt 44 előadást hallgathattak meg az érdeklődők, 41 szakmai workshopon vehettek részt és 32 kiállítói standot nézhettek meg.

2012. szeptember 27. 18:47

ITBN konferencia: Milyen lesz a jövő kiberháborúja?

2001. szeptember 11. után a világ államainak megváltozott a terrorizmusról alkotott képe. Tizenegy évvel a támadás után is az az egyik legfontosabb kérdés, következik-e újabb akció? S ha következik, milyen formában? Több szakértő szerint ez a támadás már egészen más lesz, nem fizikai, virtuális, de ugyanolyan vagy még nagyobb károkat okozhat. A terrorizmust, egy digitális szeptember 11. lehetőségét tehát mindennapjaink részének is tekinthetjük.

2012. szeptember 11. 19:59

Díjnyertes felhőbiztonság a SafeNettől

Az Informatikai Biztonság Napján a legjobb gyártói innováció kategóriában győzött a SafeNet felhőbiztonságot támogató megoldása. A SafeNet ProtectV megnyugtató választ ad a felhőben tárolt adataikért aggódó vállalatvezetőknek, a megoldást többek közt már az Amazon.com cloudjában is alkalmazzák.

Kulcsszavak: ITBN security
2011. október 12. 14:28

Az adatszivárgás elleni védelem nem csak egy DLP szoftver

Az adatszivárgási botrányok következtében egyre nagyobb figyelmet kapnak a vállalatoknál az adatbiztonsági megoldások. Az informatikai vezetők a legtöbb esetben komplex megoldásokat keresnek, amely általában egy nélkülözhetetlen DLP szoftver mellett, a vállalatra optimalizált kiegészítő megoldásokat tartalmaz. AZ ITBN 2011 konferencián gyakorlati példákon keresztül mutatta be a hazai DLP bevezetések tapasztalatait Egerszegi Krisztián, a CDSYS ügyvezető igazgatója. Az előadás hallgatói megismerkedhettek a leggyakrabban előforduló adatszivárgási esetekkel, valamint az incidensekre javasolt megoldásokkal is.

2011. október 11. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52