OECD kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: OECD

Nemzetközi összehasonlításban is sikeres a magyar vállalkozásfejlesztési rendszer

Small Business, Big Deal címmel szervezett nemzetközi hibrid konferenciát a Makronóm Intézet az OECD gazdasági tanácsadó testülete (Business at OECD), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) részvételével. A rendezvényen az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghívásából részt vett Yoshiki Takeuchi, az OECD főtitkár-helyettese is.

2022. március 24. 20:24

Nemzetközi felmérés bizonyítja a digitális kompetenciafejlesztés fontosságát

Európai diákok körében végzett felmérést az OECD a Vodafone Németország Alapítvány társfinanszírozásában. A „21. századi olvasók: Az olvasási készségek fejlesztése a digitális világban” című jelentés a 15 éves korosztályra vonatkozóan nyújt mélyreható elemzést. 

2021. május 5. 18:11

Év végén ingyen dolgoznak a nők?

„A nők minden évben november 10-től ingyen dolgoznak.” Ezzel a kijelentéssel nyitja novemberi számát a GLAMOUR magazin, hogy felhívja a figyelmet arra a világméretű jelenségre, miszerint a nők ugyanazért a munkáért alacsonyabb bért kapnak, mint férfi kollégáik. A Profession.hu annak járt utána, hogy mire számíthatnak a magyar nők a hazai munkaerőpiacon.

2017. november 18. 11:55

Online eszközök a nemzetközi kereskedelemben

A nemzetközi kereskedelemben való részvétel növeli a vállalatok magabiztosságát - derül ki a Future of Business című felmérés legújabb kiadásából, amely a Facebook, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a Világbank együttműködésével készült. 

2017. szeptember 8. 09:55

Future of Business felmérés: a kisvállalkozások együtt tanulnak

A Facebook felmérésének legújabb kiadásában azt vizsgálták, hogyan alkalmazzák a cégek a tanulást és a mobil technológiákat bővülésük érdekében.

2017. május 22. 11:06

OECD: a rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét

A rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét és általában rosszabb iskolai eredményekkel van összefüggésben - derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) globális jelentéséből.

2015. szeptember 16. 10:18

Magyarország infokommunikációs rendszere az élmezőnyben

Magyarország olyan infokommunikációs és távközlési (ikt) rendszerrel rendelkezik, amely több OECD országénál fejlettebb - mondta Graham Vickery, az OECD információs gazdasági munkacsoportjának vezetője sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Kulcsszavak: IT trend távközlés OECD
2006. október 5. 11:08

Magyarországon lesz az OECD informatikai bizottságának ülése

Magyarország ad otthont 2006. október 2-5. között az OECD Informatikai-, Számítógép- és Távközléspolitikai Bizottság (ICCP), valamint az Információbiztonsági és Titokvédelmi Munkacsoport (WPISP) ülésének, továbbá az új generációs hálózatokkal (Next Generation Networks) foglalkozó szakmai fórumnak.

Kulcsszavak: OECD trend konferencia IT
2006. október 2. 08:09

OECD: Dél-Korea az első, Magyarország pedig a 23. a szélessávú internet terén

Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) legfrissebb adatai szerint a 30 tagország közül Dél-Koreában a legmagasabb, 25,5%-os a szélessávú internetes lefedettség, míg Magyarország 4,6%-kal a 23. helyen áll.

Kulcsszavak: OECD ADSL
2005. október 23. 17:19

OECD tanulmány az infokommunikációs szektorról: utolsó helyről a tizenkettedikre

A mobiltelefon-tarifák csökkenését tekintve az elmúlt három év alatt Magyarország a 30 OECD tagország között az utolsó helyről 2004 végére a 12. helyre lépett előre - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Kulcsszavak: IHM trend távközlés OECD
2005. augusztus 25. 09:42

Spam-ellenes munkacsoportot hozott létre az OECD

A globális gazdasági együttműködési szervezet újonnan megalakított munkacsoportjának feladata a kormányok, vállalkozások és civil szervezetek spam-ellenes tevékenységének összehangolása lesz.

Kulcsszavak: OECD spam
2004. augusztus 14. 19:04

Pataki Dániel helyettes államtitkár az ITU Telecom 2003 Világfórumon

2003. október 12. és 18. között Genfben kerül megrendezésre a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom 2003 Világfóruma, melyen Pataki Dániel hírközlési helyettes államtitkár képviseli az Informatikai és Hírközlési Minisztériumot.

2003. október 13. 18:25

OECD direktíva a spam-probléma kezelésére

[smallimage 1 left]A nemzetközi OECD szövetség olyan irányvonalakat fogalmazott meg, amelyek lehetővé teszik a tagországoknak, hogy egységesen, és hatékonyan lépjenek fel a spam-ek, illetve az internetes csalások ellen.

Kulcsszavak: OECD spam
2003. június 19. 08:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37