nyelv kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: nyelv

Az interneten a leggyakrabban és leggazdagabban használt nyelvek között van a magyar

A világhálón leggyakrabban és leggazdagabb módon használt 20-30 nyelv közé tartozik a magyar, jelentette ki az internetről és a digitális fejlesztésről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos egy pénteki, budapesti szakmai tanácskozás után tartott sajtótájékoztatón.

Kulcsszavak: internet Internetkon nyelv
2015. június 27. 08:19

Olaszul és kínaiul is fordít már a Skype

Az eddig spanyol és angol nyelven működő valós idejű fordító program, a Skype Translator már olasz és mandarin nyelveken történő beszélgetéseket is tolmácsol.

2015. április 13. 15:21

Már 71 nyelven érhető el a Gmail

13 nyelvvel bővítette a Google Gmail levelezőrendszerét, így már 71 különböző nyelven érhető el a szolgáltatás.

Kulcsszavak: Google nyelv Gmail levelező
2014. július 8. 13:08

Később kap új nyelveket a Google Now

Egy jelentés szerint a Google múlt héten bejelentette, hogy több nyelv támogatásával frissül a Now szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy első körben további hét nyelvet támogat a program. Azonban néhány tesztelési probléma miatt késni fog a frissítés.

2014. június 30. 13:36

Magyarul is elérhető a Duolingo

Magyar nyelven is elérhetővé a világ egyik legkedveltebb nyelvoktatási platformja, a Duolingo, amelynek felhasználói teljesen ingyen tanulhatnak nyelveket az interneten, valamint az iPhone- és Android-alkalmazásokon keresztül.

2014. február 1. 15:47

Újabb nyelvekkel bővült a Vine támogatottsága

19 új nyelvvel bővíti a Vine a kínálatát. A népszerű alkalmazás frissítésénél az Android és iOS felhasználókra is gondoltak.

2013. november 25. 12:04

Nyelvi Nagykövetség címmel jutalmazták a HP-t

Október 16-án az Országházan tartották az Első Nyelvi Nagykövet Csúcstalálkozót, ahol a nyelvoktatás helyzetét és lehetőségeit járták körül. A sikeres tanácskozást a Nyelvi Nagykövetség címek átadásával zárták. A díjazottak között volt a Hewlett Packard Magyarország is.

2013. október 21. 12:23

Nyelvoktató program mobilra

Segítséget nyújthat a nyelvtanulásban a Click 4 Skill elnevezésű mobiltelefon-alkalmazás, amelynek első hat fejezete ingyen kipróbálható a most zajló tesztidőszakban.

2013. július 26. 09:52

Okostelefonon tanulhat beszélni angolul

Már otthon is elérhető Pavlenko Alexander különleges módszerén alapuló interaktív nyelvoktató programja, a Black Jack Comes Back. Az észtországi Sapcrystals cég által kiadott program nemcsak PC-re, hanem többfajta okostelefonra is letölthető.

2013. május 14. 08:10

Új számítógépes módszerrel rekonstruálják az ősi nyelveket

Új számítógépes módszert dolgoztak ki a protonyelvek - a modern nyelvek elődjei - rekonstruálására a kanadai Brit Columbia Egyetem és a kaliforniai Berkeley Egyetem kutatói.

Kulcsszavak: nyelv tudomány
2013. február 17. 08:22

A Microsoft megalkotta a "Bábel-halat" - vége az emberek közötti nyelvi akadályoknak?

Saját hangunkon beszélhetünk folyékonyan kínaiul, franciául vagy bármely más, számunkra idegen nyelven a Microsoft új fejlesztésének segítségével, amely a hangzó beszédet alakítja át "gépi szinkrontolmácsként" a választott nyelvre.

2012. november 12. 08:17

Ingyenes nyelvtanári fejlesztő feladatok az interneten

Elsősorban nyelvtanárok számára készült, de az idegen nyelvvel foglalkozó diákok, szakértők számára is hasznos információkkal szolgálhat a www.keronline.hu oldal, amely a Közös Európai Referenciakeret (KER) által meghatározott szintekhez szükséges nyelvtudást ismerteti meg a felhasználókkal.

2012. május 18. 08:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55