Partnerségre lépett az SAP és a SAS

forrás: Prím Online, 2013. november 5. 11:06

Stratégiai partnerséget kötött az SAP és a SAS, hogy gyorsítsák a memória alapú adatelemzési képességek elterjedését az üzleti életben.

Stratégiai partnerséget kötött az SAP és a SAS, hogy gyorsítsák a memória alapú adatelemzési képességek elterjedését az üzleti életben. A megállapodás értelmében a két szoftvercég szorosan együttműködik egy, az SAP HANA platform és a SAS elemző képességének hasznosítását célzó, közös technológiai és termékfejlesztési roadmap elkészítésében, hogy ügyfeleik kölcsönösen kihasználhassák a HANA platform, és a SAS analitikai képességeit. Azáltal, hogy lehetővé válik a SAS fejlett analitikai algoritmusainak futtatása a memória alapú SAP HANA platformon, a felhasználók a meglévő SAS és SAP HANA környezetükön belül használhatják majd ki a valós idejű adatelemzésben rejlő lehetőségeket.


Értékesítési mintaprogramot is terveznek életre hívni a vállalatok, melynek során főként a pénzügyi szolgáltatások, a telekommunikáció, a kereskedelem, a gyártás terén lévő közös ügyfeleket szólítanának meg. A várhatóan 2014-től elérhető közös technológiával olyan üzleti területeket céloznak majd meg, amelyek a fejlett analitika memória alapú platformon futtatását igénylik -ilyen lehet például az ügyfélintelligencia, kockázatkezelés, eszközkezelés és a pénzmosás elleni küzdelem.


Az SAP és a SAS vezető szereplők a memória alapú technológia, a fejlett analitika és az üzleti alkalmazások terén. A két szoftvercég együttműködésével kiaknázhatóak a kombinált platformokban rejlő képességek, miközben elkerülhetővé válik az adatmozgatás, a duplikáció, és az adategyeztetés. Lehetővé válik továbbá a számításigényes folyamatok masszív párhuzamosítása memória alapon, melyekkel új big data megoldásokat lehet megvalósítani.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15