Újabb nagyvállalati megoldás a Delltől és a Red Hattól

forrás: Prím Online, 2014. április 25. 13:11

A Dell és a Red Hat bejelentették az OpenStack szolgáltatásra épülő nagyvállalati megoldásukat. Az új privát felhő szolgáltatást a Red Hat Enterprise Linux rendszer OpenStack platformja működteti. A két vállalat az együttműködést a privát és hibrid felhő környezetek építéséhez szükséges platformszolgáltatások (PaaS) irányába is kiterjesztette, bővítve azok kompatibilitását, hordozhatóságát és megbízhatóságát.

Az új referenciaarchitektúrákkal és a bővített együttműködéssel a Dell és a Red Hat az OpenStack értékelésében vagy bevezetésében résztvevő ügyfeleinek kíván egy olyan stabil és megbízható szoftvermegoldást biztosítani, amely szigorúan kezeli a közösség által kiadott OpenStack frissítéseket.

 

Felhőalapú megoldások a Red Hat Enterprise Linux OpenStack platformján

 

A Dell és a Red Hat közösen fejlesztették OpenStack-alapú felhőmegoldásaikat, mivel a nagyvállalati ügyfeleiknek rugalmasabb, könnyebben alakítható és dinamikusabb informatikai megoldásokra volt szükségük az üzleti szempontból nem kritikus fontosságú alkalmazások, például a mobil, közösségi és elemzési, valamint fejlesztési/teszt környezetek támogatásához és azok tárolásához. Ezek a Dell és a Red Hat által optimalizált és hitelesített megoldások már elérhetőek, és az OpenStack privát felhők gyors kialakítását teszik lehetővé:

 

·         Koncepció-ellenőrzési konfigurációk Azoknak az ügyfeleknek tervezték, akik fel szeretnék fedezni az OpenStack képességeit, telepítési lehetőségeket keresnek, kísérleti alkalmazásokat telepítenek, vagy egy OpenStack felhőalapú környezet telepítésébe fognak.

 

·         Kísérleti konfiguráció A felhőalapú alkalmazásokhoz, illetve az éles környezeteket kialakító ügyfelnek szánt fejlesztés. A kísérleti konfiguráció hat OpenStack számítási és három tárolási csomóponton keresztül képes támogatni a felhőszintű alkalmazásokat. A kísérleti konfiguráció előre konfigurált számítási, tárolási és infrastrukturális blokkokkal bővíthető.

 

A rendkívüli méretezhetőségű megoldásokat kereső ügyfelek számára a Dell felhőalapú szolgáltatásai lehetővé teszik olyan OpenStack-alapú felhők tervezését és felépítését, amelyek a Dell és a Red Hat OpenStack technológiákban szerzett több éves tapasztalatára épülnek.

 

Együttműködnek a Docker OpenShift fejlesztések kapcsán

 

A Red Hat platformszolgáltatása, az OpenShift a Red Hat Enterprise Linux rendszeren alapul, és a Red Hat Enterprise Linux Gears megoldásra építve egy biztonságos, méretezhető, tároló alapú Linux-rendszert biztosít. A Dell és a Red Hat az OpenShift közösséggel is együttműködik az olyan nagyvállalati szintű alkalmazásfejlesztők támogatása érdekében, akik jelenlegi és jövőbeli adataik és alkalmazásaik hordozhatóbbá, valamint hozzáférhetőbbé tételéhez keresnek hatékony megoldásokat.

 

A Dell OpenShift integrációja egy szükséges lépés a Dell és a Red Hat által közösen fejlesztett, Docker következő generációs Linux tárolófejlesztés kialakításához. A Red Hat díjnyertes szolgáltatásként működő platform (PaaS) és a Dell-Red Hat szövetség célja, hogy a PaaS-ajánlatok kompatibilisek legyenek nagyvállalati környezeteken belül, és a fejlesztők nyilvános, privát és hibrid felhő környezetek között hordozható, bármely operációs rendszerrel kompatibilis alkalmazásokat készíthessenek, bármilyen nyelven.

 

Az OpenShift-alapú megoldások Docker-illesztői a saját keretrendszereikben és adatbázisaikban használható támogatást biztosítanak az ügyfeleknek, így lehetővé teszik az integrációt a Docker-támogatást biztosító platformokkal,  például a nyilvános felhőkkel. Ennek köszönhetően a fejlesztők maguk választhatják ki a hordozható, bármely felhőalapú környezetben működőképes alkalmazás fejlesztési nyelvét.

 

A Dell hardver- és szoftverajánlataiba is be fogja építeni ezt a lehetőséget, így egy teljes körű Linux-alapú PaaS megoldást alakít ki az OpenStack rendszerek közötti együttműködéshez, beleértve a platformkezelést is.

 

A Dell és a Red Hat több mint 14 éves együttműködésének célja, hogy a Dell Red Hat megoldásokkal kiegészített vállalati ajánlataival értéket teremtsen a globális ügyfelek számára. A Dell a közelmúltban bejelentette, hogy iparági konzorciumokkal és olyan iparági partnerekkel működik együtt hálózatifunkció-virtualizálási (NFV) megoldások bevezetésének felgyorsítása érdekében, mint például a Red Hat. Ez az új Active Fabric Controller megoldással együtt lehetővé teszi az ügyfelek számára az adatközpont-infrastruktúrák átalakítását és modernizálását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50