Repülő iroda: laptoppal a Lufthansa járatán

FeriMesz, 2000. szeptember 5. 12:36
Valósággá válik a Lufthansa gépein a repülő iroda: a légitársaság gépein található laptopok számára áramcsatlakozó, és ismét szabad használni a CD-ROM meghajtókat. A Lufthansa, a Lufthansa CityLine és a Condor gépein a CD-lejátszó használata is megengedett.
A tesztek azt az eredményt adták, hogy ezeket az eszközöket nem kell olyan komolyan venni. Így mostantól használhatók a gépeken a CD- és DVD-meghajtós laptopok, walkmanek, mp3-lejátszók, CD-lejátszók, minidisc-lejátszók, Gameboyok, videokamerák. Továbbra sem használhatóak a mobiltelefonok, a rádiók, rádiós távirányítók, vezeték nélküli egerek, minidisc-rekorderek felvételi állapotban, nyomtatók, CD-írók.

Az engedmények jogi alapja: az elektronikai eszközök repülőgépen való használatára vonatkozó, nemrég megváltoztatott rendelet. A fel- és leszállásnál azonban biztonsági okokból továbbra is ki kell kapcsolni minden elektronikai eszközt.

A laptop-tulajdonosok mostantól néhány Lufthansa-gépen a házi konnektorhoz hasonlóan egyszerűen működő áramcsatlakozót is találnak hordozható számítógépükhöz. A hosszú utakat megtevő flotta gépein az első és business-osztályon hamarosan minden ülés saját konnektorral rendelkezik majd, amely két- és háromvégű (USA) csatlakozóknak is megfelel. Így feleslegessé válik az egyébként nélkülözhetetlen adapter. A buxtehude-i KID-Systemmel közösen kifejlesztett áramrendszereket már majdnem minden Boeing B747 és Airbus A340 típusú repülőgépbe beépítették.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59