Palm Motorola mobiltelefon?

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 25. 11:50
A Palm és a Motorola kedden jelenti be, hogy Palm szoftverrel ellátott mobiltelefon-projektbe kezdenek. A Palm szeretne további piacokat megszerezni, amiért egyre többet hajlandó tenni. A megállapodás jól példázza ezt a szándékot.
A Motorola és a Palm úgynevezett "okos telefon" kifejlesztésébe kezd, mely egy integrált PDA-programot futtat majd. A készülék képes lesz internetre kapcsolódni, valamint kommunikálni az asztali PC-vel is. A közösen kifejlesztett telefont 2002 környékén dobják majd piacra a Motorola neve alatt.

A termék képességeit tekintve egyelőre több részlet homályos. Nem lehet tudni, hogy a telefon kijelzője színes lesz-e, illetve, hogy milyen módon vihetjük majd be az adatokat a készülékbe. Az viszont már biztos, hogy a telefon a Palm legújabb operációs rendszerét használja majd, aminek megjelenési időpontja szintén kérdéses.

A CNet szerint a szövetséggel a Palm több legyet akar ütni egy csapásra. Egyrészt a projekt segítségével a cég túlléphet a PDA-piacon, másrészt a lépéssel a Palm figyelmezteti a versenytársakat, hogy ő sem akar kimaradni a mobilvilágból, és hogy komoly ellenfélként kell számon tartani őt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47