Legalizációs akció a legújabb termékre is

Október végéig a Novellnél

Guttray László Guttray László, 2000. október 13. 23:38
Ritkán fordul elő, hogy egy kedvezményes akció meghirdetésekor annyi kérdés merüljön fel, mint a Novell Magyarország október 6-ai bejelentésekor. Két sikertermékről esett szó, ráadásul mindkettő a listaárnál jóval kedvezőbben (közel 50%-kal csökkentett áron) szerezhető be október utolsó napjáig, de úgy tűnik, néha még a legjobb kezdeményezéseket sem fogadja egyöntetű örömmel a felhasználók köre.
Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy e hónap végéig sem a Netware 3.2-es, sem a Novell Kisvállalati Csomag 5.1-es verziójának megvásárlásakor nem szükséges felmutatni a frissítéskor egyébként szükséges "upgrade-alapot", így gyakorlatilag minden új - vagy a szoftvert eddig illegálisan használó - vásárló upgrade-áron juthat a hálózati szolgáltatásokat biztosító programokhoz.

A Novell Magyarország nagyszabású szoftverlegalizációs akciójának kettős célja van, egyrészt a hazai jogtiszta Novell-szoftverhasználatot kívánják ezzel elősegíteni, másrészt a valóban kedvező termékárakkal tovább szeretnék bővíteni a Novell-programcsomagok hazai felhasználóinak körét.

Az új Novell Kisvállalati Csomag 5.1 magyar nyelvű változatának legalizációs upgrade-ára azt teszi lehetővé a magyarországi kisvállalatok számára, hogy nagy kedvezménnyel jussanak korszerű szolgáltatásokat nyújtó hálózati eszközökhöz, végre jogtisztán nyomtathassanak, levelezzenek az interneten, és legális vírusvédelemmel tartsák biztonságban adataikat. Mindezeken túl napi informatikai gondjaik megoldása mellett elindulhatnak az "új gazdaságba", és megbízható, stabil informatikai alappal kapcsolódhatnak be az internet világába.

Az akcióval kapcsolatos (a bevezetőben említett) kétkedés annak tudható be, hogy a NetWare 3.12 (illetve annak 2000. évre felkészített, 3.2-es változata) gyártását és értékesítését a Novell ez év októbere után beszünteti. Jekler Rudolf, a Novell Magyarország kommunikációs vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a meghirdetett legalizációs akció az utolsó lehetőség azok számára, akik jogtalanul használják a NetWare említett verzióit, ugyanis azoknak a felhasználóknak, akik most sem szerzik be a szükséges licencdokumentációt, a későbbiekben már nem lesz lehetőségük a legális szoftverkövetésre.

Bár a NetWare 3.2 funkcionalitásában messze elmarad a jelenlegi verzióktól, azokon a helyeken (például a hazai gyógyszertárakban), ahol a feladat a fájl- és nyomtatómegosztásra, illetve egy-egy alkalmazás futtatására korlátozódik, még ma is nagy mennyiségben használják.

A Novell Magyarország képviselői fontosnak tartották megjegyezni, hogy a mostani legalizációs akció sokaknak rendkívül időszerű, különös tekintettel a jelenlegi - az illegális szoftverhasználat visszaszorítására irányuló - fokozódó BSA- és rendőrségi tevékenységre.

Külön érdekesség, hogy a kedvezményes akció érvényes a most megjelent Novell Kisvállalati Csomag (Small Business Suite) 5.1 magyar nyelvű változatára is. A csomag a Novell NetWare 5.1 megbízhatóságát és méretezhetőségét, a Novell NDS eDirectory címtárszolgáltatásainak biztonságát és a Novell GroupWise 5.5 felügyelhetőségét kínálja - így a kis cégek is kihasználhatják ugyanazon eszközök előnyeit, amelyeket a nagyvállalatok élveznek. A Kisvállalati Csomag 5.1 ezenfelül számos partnercég termékét is tartalmazza: többek között az IBM WebSphere-jét, a Network Associates VirusScanjét és NetShieldjét, az Oracle8i-t, valamint a Tobit FaxWare-t. A Novell és a Veritas közös akciójának köszönhetően most része a csomagnak a Veritas Backup Exec 8.5, egy olyan, az összes igényt lefedő mentési megoldás, amely egyszerre kínál gyorsaságot és az adatok lehető legjobb védelmét. A Novell Kisvállalati Csomag 5.1 és a Veritas Backup Exec csomagot megvásárlók számára a Novell ingyenes telepítési tanácsadást is kínál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36