Az e-commerce és az online biztonságáért

Oracle-Sun együttműködés

, 2000. november 4. 21:55
"A webes szolgáltatások nem állhatnak le" - mondta Doug Kaewert, a Sun Microsystems képviselője San Franciscóban, miután az Oracle-lel közösen egy olyan megoldást jelentettek be, amely az eddigieknél nagyobb mértékben csökkenti a helyreállítás idejét egy esetleges rendszerleállást követően.
Októberben a kaliforniai Oracle OpenWorldön hozta nyilvánosságra az Oracle és a Sun Microsystems, hogy az új kezdeményezés keretében a két cég legmodernebb hardver- és szoftvertechnológiáira épülő, magas szintű rendelkezésre állást nyújtó megoldásokat kíván létrehozni. Az új megoldások a vállalati alkalmazások, az elektronikus kereskedelmi webhelyek, valamint az együttműködő online cserehelyek egyre fokozódó rendelkezésre állási igényeit hivatottak kielégíteni. Ezzel segítenek a vásárlók lojalitásának megőrzésében, valamint új bevételi lehetőségeket nyújtanak a megnövekedett szintű szolgáltatás, illetve az egyidejűleg akár felhasználók tízezreit is kiszolgáló méretezhetőség révén.

A kezdeményezés keretében az Oracle és a Sun bemutatta az Oracle Parallel Fail Safe rendszerét, amely a Sun Enterprise szervereken (közöttük a nemrégiben bejelentett, UltraSPARC III proceszszorokra épülő Sun Fire rendszereken) és a Sun StorEdge tárolótömbökön futó Sun Cluster szoftverre épülve fut, s 30 másodpercen belüli helyreállási időt biztosít. Az Oracle és a Sun a magas szintű rendelkezésre állás terén végzett erőfeszítései az Oracle E-Business Continuity és a SunUP program eredményei. Mindkét program azt célozza meg, hogy egyszerűen üzembe helyezhető és felügyelhető, magas szintű rendelkezésre állást nyújtó megoldásokat készítsen, amelyek minimális mértékben hibásodhatnak meg, és alig igényelnek karbantartást.

A közösen kidolgozott megoldás keretében az Oracle és a Sun lényeges javulást kíván elérni az adatok rendelkezésre állása terén, valamint csökkenteni fogja a tervezett, illetve a rendszerek meghibásodásából, az emberi hibákból és katasztrófákból eredő, be nem tervezett leállások idejét. Az Oracle és a Sun tervei szerint további, a nemrégiben bejelentett Oracle Data Guardra épülő rendelkezésre állási funkciókat kínál majd a katasztrófák utáni helyreállításhoz. A közösen fejlesztett és tesztelt megoldások várhatóan jövő év tavaszától kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Kulcsszavak: security Sun Oracle e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14