Megállj a Wi-Fi hekkereknek!

A Kaspersky Secure Connection for Android titkosítja az adatforgalmat

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 15. 08:45

A Kaspersky Lab bemutatja új, ingyenes alkalmazását, a Kaspersky Secure Connection for Android-ot, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek, hogy az interneten keresztül továbbított felhasználói adatok védelmét szolgálja. 

Ennek az alkalmazásnak a fő jellemzője az alkalmazkodóképessége: a kényelem és a maximális felhasználói védelem érdekében az adatforgalom titkosítása automatikusan beállítható attól függően, hogy az adott Wi-Fi hálózat, webhely vagy applikációk biztonsági szintje milyen erős.

 

A titkosított adatforgalom, amelyet VPN-nek (Virtual Private Network – virtuális magánhálózat) hívunk, megakadályozza az interneten keresztül továbbított információk lehallgatását valamint az adatokkal való visszaélést. Tökéletesen alkalmas arra, hogy olyan fontos adatokat továbbítson biztonságosan, mint például a jelszavaink, a levelezéseink vagy a privát fotóink. A VPN különösen akkor fontos és hasznos, ha a felhasználó gyakran csatlakozik ismeretlen Wi-Fi hálózatokhoz, amelyeket a számítógépes bűnözők csapdáként is felhasználhatnak. A Kaspersky Lab kutatása szerint világszerte minden negyedik (28%) Wi-Fi hálózat nem biztonságos.

 

A nem biztonságos wi-fi százalékos arányénak hálózatok földrajzi eloszlása

 

A Kaspersky Secure Connection for Android célja, hogy megvédje a felhasználók magánéletét és személyes adatait a kiberbűnözők fenyegetéseitől. A beállításoktól függően a program képes folyamatosan titkosítani az összes küldött és fogadott forgalmat, vagy beállíthatjuk, hogy csak olyan esetekben legyen aktív, amikor egy felhasználó ismeretlen Wi-Fi hálózathoz csatlakozik. Továbbá az alapbeállítás szerint az alkalmazás aktiválja a védelmet, amikor olyan weboldalakat nyitunk meg, amelyek pénzügyi információkat tartalmaznak (bankok online felületeit, webáruházakat, online fizető-számlázó rendszereket) valamint ha közösségi oldalakat látogatunk meg. A felhasználó hozzáadhat minden olyan webhelyet és alkalmazást is, amelyekhez kiegészítő védelmet kíván kapni.

 

 

A Kaspersky Secure Connection napi 200 MB ingyenes titkosított forgalmat biztosít, minden egyes készüléken valamint korlátlan számú készüléket lehet hozzáadni a biztosítottak listájához. Amennyiben a felhasználó regisztrál a My Kaspersky oldalon, akkor további 100 MB-ot kap, azaz összesen 300 MB-t a napi titkosított adatforgalom. A pénzdíjas verzió korlátlan forgalmat biztosít öt készülék számára egy hónapig vagy egy évig, a kiválasztott előfizetéstől függően.

 

"A mobilkészülékek nagyon gyakran csatlakoznak ismeretlen Wi-Fi hálózatokhoz, emiatt úgy gondoljuk, hogy az adatforgalom titkosítása elengedhetetlen. Örömmel fejlesztettünk egy hatékony megoldást az adatátvitel védelmére a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerére. Immár a mobilkészülékek felhasználói biztosak lehetnek abban, hogy pénzügyi műveleteik és értékes adataik védettek attól függetlenül, hol használják. Ehhez hasonló programot tervezünk az iOS-eszközök védelméért idén év végéig.” – mondta Andrei Mochola a Kaspersky Lab Consumer Business részlegének vezetője. 

 

Bővebb információt a programról ezen a linken olvashat. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15