A Getronics felvásárolta a francia ITS Overlap vállalatot

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 3. 09:55

Növekedési stratégiájával összhangban, mely organikus és felvásárlásokon alapuló elemeket is magában foglal, a Getronics megvásárolta az ITS Overlap-et, a francia ICT integrátor piac egyik vezető vállalatát, az ITS Group leányvállalatát. 

Az ITS Overlap Franciaországban 5 helyszínen működik, éves forgalma 50 millió euró, és 400 ügyfelet szolgál ki. A francia ICT piac egyik nagy múltú szereplőjeként, az ITS Overlap mint digitális integrációra és átalakulásra specializálódott szolgáltató, elsősorban középvállalatok számára szállít és optimalizál informatikai infrastruktúra megoldásokat.

 

Alig néhány nappal a Pomeroy USA-beli megvásárlását követően, a francia ITS Overlap akvizíciója révén a Getronics tovább erősítette vezető pozícióját az ICT (Information & Communication Technology) szolgáltatók piacán. Ez a tranzakció is a Getronics azon célkitűzésének része, mellyel még szélesebb körű szolgáltatásokat kínáló, kimagasló ügyfélélményt nyújtani képes, globális szolgáltatóvá kíván válni. A felvásárlással a Getronics a piac még jelentősebb szereplője lesz mind Franciaországban, mind azon kívül. 

 

„A Getronics már eddig is számottevő tényező volt Franciaországban, hiszen 20 európai adatközpontja közül három is itt működik. A teljes üzleti folyamatokat átfogó megoldásaink kínálata az akvizíciónak köszönhetően bővülni fog az integráció, az üzleti szoftverek (pl. repülőtéri és egészségügyi rendszerek számára), a multi-cloud menedzsment és az egységes kommunikáció területén, így még teljesebb szolgáltatást nyújthatunk ügyfeleink számára” – erősítette meg Francis Weill, a Getronics Franciaországért, valamint Nyugat- és Közép-Európáért felelős ügyvezető igazgatója.

 

A több mint 130 éves múltra visszatekintő Getronics ma a digitális átalakulást támogató megoldások vezető európai szállítója, 1,3 milliárd dolláros éves konszolidált árbevétellel globális szinten. A Getronics 23 országban van jelen, szolgáltatásai a Global Workspace Alliance-on keresztül 110 országban elérhetők. A Getronics tovább folytatja helyi ügyfélkapcsolatainak építését és a jövőben is globális szolgáltatói háttérrel támogatott helyi szintű megoldásokat kínál a piacon.

 

„Mondanom sem kell, nagyon örülünk ennek a legfrissebb akvizíciónak” – mondta Nana Baffour, a Getronics elnöke és csoport szintű vezérigazgatója (Group CEO). „Méretnövekedésünknek köszönhetően készen állunk arra, hogy a vállalatok legjobb üzleti partnerévé váljunk Franciaországban csakúgy, mint a világ többi részén, és a legfrissebb technológiákkal segítsük őket a digitális átmenet során. Megtiszteltetés számunkra, hogy folyamatosan a legjobb minőségű szolgáltatásokat és megoldásokat nyújthatjuk annak érdekében, hogy hosszú távú kapcsolatokat építsünk ki ügyfeleinkkel.”

 

„A Getronics mutatta fel a legmegfelelőbb tervet az ITS Overlap munkatársai számára” – fűzte hozzá Jean-Michel Bénard, az ITS Group elnök-vezérigazgatója. „Munkatársaink egy olyan ambíciózus csapathoz csatlakoznak, amellyel a jövőben sok közös lehetőség kiaknázásán fogunk együtt dolgozni. Az ITS Overlap ügyfelei és partnerei számára is a Getronics a legjobb választás: szolgáltatásaink egymást kiegészítő jellegének köszönhetően, egyrészt a francia piacra vonatkozó specifikus ismereteinkre, másrészt a Getronics globális piaci hátterére támaszkodva, tovább fogjuk bővíteni és erősíteni közös portfóliónkat, ügyfeleink minél magasabb szintű kiszolgálása érdekében.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15