Cserélhető objektív a LUMIX S sorozat full-frame fényképezőgépeihez

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 29. 17:05

A Panasonic bemutatta új, L-bajonettes standard zoomtartományú LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) objektívét, amelyet a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel a kompromisszumok nélküli fotózás lehetőségét nyújtsa.

A LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) egy nagy fényerejű, standard zoomtartományú objektív, amely a teljes zoomtartományban kiváló képalkotást biztosít, és megfelel a LEICA szigorú szabványainak.

 

A 24-70 mm-es fókusztávolsággal a LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 sokoldalú felhasználást biztosít tájképekhez, pillanatképekhez és portrékhoz, hogy bármilyen gyújtótávolságon elképesztően nagy felbontással és kontraszttal lehessen rögzíteni a képeket. A tejles tartományban F2.8 értékű, nagy sebességű rekesznek köszönhetően gyönyörű bokeh hatás érhető el, és a csúcsfókuszú valamint szomszédos területek közötti színárnyalás finomsága is biztosított. 

Az objektív 16 csoportba rendezve összesen 18 elemet tartalmaz, többek között három aszférikus lencsét és négy ED (extra-alacsony szórású) lencsét, amelyek hatékonyan csökkentik a tengely menti és a nagyításból eredő kromatikus aberrációt. Az asztigmatizmust is képesek korrigálni az aszférikus lencsék, amelynek köszönhetően kiváló felbontás érhető el. Ezenfelül, az UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsék egyenletes képminőséget biztosítanak a kép közepétől egészen a szélekig, és fontos szerepet játszanak a méretcsökkenésben is.

A kettős fókuszrendszer egy lineáris- és egy léptetőmotort is tartalmaz, ami maximum 480 képkocka/másodperc sebességű kommunikációt biztosít a képérzékelővel. Az AF így rendkívül gyors és pontos, hogy egyetlen pillanatról se maradjon le a fotós. A fókuszkuplungnak köszönhetően azonnal lehet váltani automata és manuális fókusz között, és pontos manuális fókuszálást lehet megvalósítani. A LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 objektív a videofelvételek terén is kimagaslóan teljesít, mert úgy tervezték, hogy filmezés közben elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél.

A rugalmas hordozhatóság érdekében a por- és cseppálló kivitellel mostoha körülmények között, akár mínusz 10 fokban is használható az objektív. A szűrő átmérője 82 mm, és a kör alakú rekesz 11 lamellából áll.

 

A Panasonic elkötelezte magát, hogy 2020-ig még legalább tíz objektívet tervezzen és fejlesszen a LUMIX S PRO modellekhez, és hogy tovább bővítse az S sorozat objektívjeinek választékát. Jelenleg összesen több mint 45 cserélhető, L-bajonettes objektív kapható vagy lesz hamarosan kapható a Panasonic, a Leica Camera AG és a Sigma kínálatában. Az L-Mount így a kreatív lehetőségek szinte határtalan tárházát nyújtja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15