c-quential: új színfolt a magyar „TIME” piacon

, 2001. január 4. 12:24
A c-quential hivatalos magyarországi képviselőjének a Euro-Phoenix Kft. pénzügyi tanácsadó céget nevezte ki. Az Arthur D. Little vállalat 2000. augusztus 26-án helyezte át valamennyi telekommunikációval, informatikával, médiával és elektronikával (angol betűszóval: TIME) kapcsolatos tevékenységi körét a tulajdonában lévő c-quential céghez.
Az 1886-ban alapított Arthur D. Little – a világ egyik top management tanácsadó cége – ismerte fel elsőként a négy terület: a telekommunikáció, az IT, a média és az elektronika szoros összefonódását. A c-quential ma már nemzetközi szinten a világ egyik legerősebb top management tanácsadó cégének számít a TIME-piacon; több mint 600 szakértője a világ 5 kontinensének 30 irodájában dolgozik.

A Euro-Phoneix Kft. önálló, budapesti székhelyű, hivatalosan 1999-ben bejegyzett pénzügyi tanácsadó cég, tevékenysége főként közép-európai cégek fúziójára és felvásárlására irányul. Tíztagú csapata meghatározó szerepet játszott a régió közel kétszáz legjelentősebb pénzügyi tranzakciójában. Az elmúlt néhány évben a Euro-Phoenix Kft. elsősorban telekommunikációs megbízásokat teljesített Lengyelországban, Bulgáriában és az egykori Jugoszláviában. Les Nemethy, a vállalat vezérigazgatója korábban ugyanezt a posztot töltötte be a Vivendi Telecommunications Hungarynél. Mindemellett ő volt a vezetője az Állami Vagyonügynökség tranzakciókért felelős munkacsoportjának, a Washingtonban székelő Világbank korábbi tagja, valamint befektetési ügyekkel foglalkozó bankár Kanadában.

A c-quential a szolgáltatások szorosan összekapcsolódó portfólióját nyújtja: stratégiai és szervezeti design, teljesítményjavítás, elektronikus kereskedelem (e-business), vállalati pénzügyek, ügyfélszolgálat vezetése, technológiai és innovációs menedzsment, hálózattervezés, design és megvalósítás. Az Arthur D. Little közreműködött többek között az Európai Uniót érintő Fehér Könyv tervezetének kidolgozásában, amely a telekommunikáció deregulációs normáit fogalmazza meg, és megtervezte a szaúd-arábiai távközlési rendszert.

Magyarországon az Arthur D. Little stratégiai tervezési tanácsadást nyújtott a Matáv számára. Jelenleg a kiwwi piacra lépési stratégiájának kidolgozását segíti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47