LinuxWorld Epxo '2001 előzetes

Széll Zoltán, 2001. január 28. 10:19
Az eddig befutott hírek szerint a jövő héten New Yorkban megrendezésre kerülő LinuxWorld Expo '2001 rendezvényre az új Linux változatok mellett a 64 bites Intel Itanium processzor nyomja rá a bélyegét.
Az egyik legnagyobb Linux disztribútor bejelenti, hogy február 12-én megkezdi SUSE Linux szállítását. A vállalat a 7.1 változatot szállítja majd az Intel processzorokhoz. Ez a változat az új 2.2 magon és a KDE grafikus környezeten alapul.

A hardver-gyártók a LinuxWorld rendezvényen bemutatják a legújabb rendszereket és fürtöket, valamint a Linux sokoldalúságát az Intel rövidesen bevezetésre kerülő IA-64 Itanium mikroprocesszorán.

A Dell Computer a kiállítást használja fel az előre konfigurált PowerEdge szerverek bevezetésére, amelyeket elsősorban a szolgáltatók számára fejlesztettek. A három előre konfigurált Linux alapú PowerEdge szerverre már telepítették a Linux operációs rendszert. Az új szerverek nagyon rövid reakcióidővel rendelkeznek.

A texasi Dell cég bemutat Intel IA-64 alapú rendszert is, amelyen adat-intenzív banki alkalmazások futnak Linux alatt, de Java alkalmazásokat is futtatnak a 64 bites Itaniumon. A szintén texasi Tower Technology nagy teljesítményű Java megoldásokat mutat be.

A Hewlett-Packard a most bejelentett ultra-vékony Netserveket vonultatja fel, amelyeken Linux operációs rendszert futtatnak. A HP bemutatja az alkalmazások bináris kompatibilitását, amelyek HP-UX, illetve Linux operációs rendszer alatt futnak IA-64 processzoron. Ezt a HP szakemberei két 64 bites Itanium alapú szerveren mutatják be lépésről-lépésre. Bemutatják azt is, hogy a fejlesztők milyen könnyen dolgozhatnak a Linux operációs rendszer alatt. A Linux segítségével a programok végső változatát a sokkal robosztusabb HP-UX operációs rendszer alatt írhatják meg.

A Compaq ProLiant szerverekből összeállított fürtökön mutatja be a Linux stabilitását.

Az IBM új szoftvert mutat be, amely a felhasználóknak megengedi a Linux fürtök konfigurálását és kezelését a hagyományos - Windows - szoftverekhez hasonlóan CD-ről.

Az Intel IA-64 alapú Linux fürtöt mutat be, amelyet hivatalosan "hatásos Linux fürt"-nek hívnak, melyen számításintenzív alkalmazások futnak.

A rendezvényen két új Linux szoftverről is lehull a fátyol. A HP bemutatja az első "Service Control Manager for Linux" szoftvert, amely tulajdonképpen egy Unix alapú menedzsment eszköz, mely ötszörösre növeli a Linux menedzsment teljesítményét. A második a Process Resource Manager for Linux, a felhasználóknak megengedi a terhelések allokálását és elosztását a 8 és többprocesszoros rendszerekben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50