A HP adattárolási megoldás szolgáltatócégeknek

, 2001. január 31. 20:50
A HP igény szerint bővíthető adattárolási lehetőséget kínál szolgáltatóvállalatok részére. A HP e-utilica elnevezésű “plug-and-play” internetes adatközpont-megoldás felhasználói azonnal bevezethetik, illetve kibővíthetik igénybe vett kapacitás alapján fizetendő (pay-per-use) adattárolási, alkalmazás-hosting és számítástechnikai kapacitás-szolgáltatásaikat.
A kulcsrakész HP e-utilica megoldás mostantól a HP SureStore Disk Array XP512 és XP48 lemeztömböket is támogatja. A szolgáltatók definiálható adattárolási partíciókat is kínálhatnak ügyfeleiknek az interneten keresztül. Ez az adattárolási képesség tovább bővíti a HP e-utilica révén rendelkezésre bocsátható erőforrások körét. A megoldás a HP-UX, Windows 2000 és NT valamint Linux operációs rendszerek (illetve e platformok kombinációjának) igény szerinti kapacitásbővítését is támogatja.

“A világ első “plug-and-play” rendszerű internetes adatközpontjának számító HP e-utilica segítségével a szolgáltatók rugalmasan képesek kielégíteni ügyfeleik változó igényeit” – nyilatkozta Matt Oberdorfer, a HP Technical Computing divíziójának méretezhető számítástechnikai megoldásokért felelős nemzetközi marketing menedzsere.

A HP e-utilica segítségével a szolgáltatók “apps-on-tap” rendszerben kínálhatnak alkalmazásokat, rugalmasan bővíthető kapacitást, illetve internetes hosting szolgáltatásokat nyújthatnak, valamint számítástechnikai és adattárolási kapacitást bocsáthatnak ügyfeleik rendelkezésére – mindezt kiemelkedő biztonsági színvonal mellett. A felhasználók ennek köszönhetően egyszerűen és kockázat nélkül csatlakozhatnak az alkalmazás-szolgáltatóhoz, így a forgalmi csúcsidőszakokban további számítástechnikai vagy alkalmazási erőforrásokat vonhatnak be a működésbe anélkül, hogy költséges hardvereszközökbe kellene beruházniuk, illetve támogató szolgáltatást kellene megrendelniük.

A HP e-utilica egy adminisztrációs racket, valamint 4 és 20 közötti számban számítástechnikai és/vagy adattárolási racket tartalmaz egyetlen helytakarékos, két méter magasságú szekrényben. A számítástechnikai teljesítményt az internettel összekapcsoló adminisztrációs rack nagyfokú biztonsági, kezelési és VPN (virtuális magánhálózati) adminisztrációs funkciókat garantál. Mivel a számítástechnikai rackek akár 20 db rendszernek is képesek helyet biztosítani, a teljesítmény és kapacitás a későbbiekben szükség szerint tovább bővíthető.

A HP e-utilica-val kapcsolatban a http://www.hp.com/go/e-utilica címen olvashatók további információk.

Kulcsszavak: HP ügyvitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38